- Jeg var ikke forberedt på kritikken. Det var kanskje litt naivt.

Kunstner Jonas Dahlberg (44) blir hyllet verden over for sitt 22. juli-minnesmerke. Utøya-naboer omtaler det som en «voldtekt».

EVIG: Jonas Dahlberg ønsket å lage et minnesmerke som ikke kunne forandres, fjernes eller gis nytt innhold. Løsningen ble å fjerne 1000 kubikkmeter stein. Å la det stå igjen en revne i landskapet. - Det er et smertefullt kunstverk fordi det kommuniserer så direkte. Noe er revet bort, sier han. Foto: LARS MYHREN HOLAND
EVIG: Jonas Dahlberg ønsket å lage et minnesmerke som ikke kunne forandres, fjernes eller gis nytt innhold. Løsningen ble å fjerne 1000 kubikkmeter stein. Å la det stå igjen en revne i landskapet. - Det er et smertefullt kunstverk fordi det kommuniserer så direkte. Noe er revet bort, sier han. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAGASINET  (Dagbladet): Når du kommer til tunnelen ved Sønsterud, på E16 i nordgående retning mot Hønefoss, tar du av ned på fylkesvei 155 som følger landskapet langs østbredden av Tyrifjorden.

Fra tid til annen skimter du Utøya et stykke framme og til venstre. Når du nærmer deg Utvika, like før du kan se Utøya-ferja MS Torbjørn ligge fortøyd nede i strandkanten, kjører du over en bakketopp der «Vi Vil Vinne» står malt i hvite bokstaver på asfalten.Det er et krigsminne fra 1941, men har nå fått nytt innhold.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer