OL-HÅP: Å kaste seg utfor stupbratte fjell er ikke noe problem. Aksel Lund Svindal (31) er mer redd for bilkjøring og fulle damer. Foto: LARS MYHREN HOLAND
OL-HÅP: Å kaste seg utfor stupbratte fjell er ikke noe problem. Aksel Lund Svindal (31) er mer redd for bilkjøring og fulle damer. Foto: LARS MYHREN HOLANDVis mer

- Jeg var jævlig redd da jeg nærmet meg hoppet. Alle fiber i kroppen ropte stopp, stopp, stopp!

Det neste øyeblikket er kanskje størst av alt for Aksel Lund Svindal (31).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Han flyr. I sitt livs beste form seiler han ut fra stupbratte Golden Eagle Jump i Beaver Creek, en november-dag i 2007. Blå himmel, ti minus, vindstille. En dårlig dag for perfekte forhold.

AKSEL LUND SVINDAL Tegning: FINN GRAFFFødt: 26. desember 1982 i Lørenskog.Stilling: Alpinist. Slo gjennom i 2003 med to NM-gull. Har i dag 9 verdenscuptitler, åtte VM-medaljer og 3 OL-medaljer.Aktuell: Kjører utfor i Wengen i Sveits i dag. Reiser til OL i Sotsji neste måned. Dokumentarserien om hans liv, «Vinnerskalle», har premiere på TV2 mandag.Leser: - Bøker. Akkurat nå «Vann til elefantene». Jeg leser også ei bok av Yvon Chouinard, han som grunnla klesmerket Patagonia.Hører på: - «Radioresepsjonen» kunne jeg ha hørt på hele tiden. En miks av god musikk og humor som passer perfekt i bilen. Jeg kjører jævlig mye bil.Blir provosert av: - Urettferdighet.Beste egenskap: - Konkurranseinnstinktet mitt.Verste egenskap: - Konkurranseinnstinktet mitt.Redd for: - Dårlige forberedelser. Men jeg er ikke så redd, tror jeg.Beundrer: - Folk som er dedikerte og ærlige i jobben sin. Folk som er skikkelig gode til noe.Hvis du kan reise hvor du vil: - Et sted hvor det er palmer. For da er det varmt, ingen snø, ingen som snakker om ski, og jeg kan bare ligge på stranda og slappe av. Gjør om ti år: - Vet ikke. Men jeg gruer meg ikke.

For hva rekker han å tenke? Hva går gjennom hodet hans i det kroppen tipper bakover, himmelen snus på hodet, og han i 150 kilometer i timen nærmer seg den hvite skorpa med nakken først?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn