«Jeg var ofte sulten. Pengene strakk ikke til»

«Jeg var ofte sulten. Pengene strakk ikke til»

De dropper lettere ut av skolen, er overrepresentert på selvmordsstatistikken og har flere helseplager. Likevel overlates de fleste barnevernsbarn til seg selv når de fyller 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sebastian (22) tar noen skritt rundt seg selv på linoleumsgulvet i den ­kom­munale leiligheten på Oslo øst. Det fins ikke et eneste møbel i den 36 kvadratmeter store leiligheten, ikke et bilde på veggene eller en kopp i ­skapet. På ­kjøkkenet glimrer komfyr og ­kjøleskap med sitt fravær.

Det er to dager siden han fikk nøklene. Dette skal være hjemmet hans nå. Nav har gitt ham en kontrakt på et år. Han begraver hendene dypere i ­bukselommene og ser seg rundt ­etter noe å feste ­blikket på. Sier at når han får flyttet over seng og tv, blir dette sikkert ok. I hvert fall for en stund.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer