+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Jeg vil hylle Vigdis Hjort og alle kvinner som er litt mye

Bråkedamer er bra damer, skriver Trude Ringheim i Magasinet.

KUL DAME: Ganske mange damer er egentlig litt redde for å ta for mye plass - på jobben, på fest, i offentligheten. Damer skal ta akkurat passe plass. Jeg kjenner jo ikke Vigdis Hjort, men jeg digger at hun tar plass og kjører litt på, liksom. Når hun sier noe offentlig er det enten viktig/ ærlig/ morsomt. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
KUL DAME: Ganske mange damer er egentlig litt redde for å ta for mye plass - på jobben, på fest, i offentligheten. Damer skal ta akkurat passe plass. Jeg kjenner jo ikke Vigdis Hjort, men jeg digger at hun tar plass og kjører litt på, liksom. Når hun sier noe offentlig er det enten viktig/ ærlig/ morsomt. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

ÆRLIG TALT I MAGASINET: Da Lillehammer-festivalen her forleden hadde invitert kvinnelige forfattere til å slippe seg løs med stev, også omtalt som middelalderens rap, lurte Cecilie Løveid på om Justin Bieber «kanskje er den nye Krist?» mens Ingelin Røssland stevet at «ekte kvinnfolk har hår på musa».

Det er deilig når damer har det litt gøy. Men den som tok kaka og showet, var Vigdis Hjort som benyttet stevet til en aldri så liten utblåsning mot de voksne ungene sine som «faenmeg» gjør henne til bestemor mens hun selv vil «date menn og elske, ta en sup og røyke rev». 

 Vigdis Hjort har det med å kuppe litterære sammenkomster, underholdningsprogram og også forlagsfester, har jeg hørt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.