- Jeg vil se hver og en av dem bli hengt

MEERWALA (Dagbladet.no): Hun ble gjengvoldtatt foran øynene på flere hundre landsbybeboere. Nå kjemper fattige Mukhtar Mai for rettferdighet, og ser frem til dagen hun får se gjerningsmennene bli hengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I LANDSBYEN treffer Dagbladet.no henne, kvinnen som en junidag i 2002 ble dømt til gruppevoldtekt av landsbyrådet i landsbyen Meerwala i Pakistan.

Sola steker over oss. Vi er i hjemlandsbyen til den nå verdenskjente kvinnen Mukhtar Mai (33). Som første norske journalister får vi møte henne.

- Det er landsbyrådene og deres dominans over fattige folks liv jeg vil til livs. Jeg vil at landsbyrådene skal tenke seg om neste gang, før de avgjør skjebnen til fattige mennesker. Det er motivet i livet mitt akkurat nå, sier Mukhtar Mai til Dagbladet.no

Det var i 2002 de eldste i landsbyen bestemte Mai skulle bli voldtatt som straff fordi broren hennes på 12 angivelig skal ha hatt et upassende forhold til en jente i den mektigste stammen i området.

PÅ GÅRDSPLASSEN sitter moren hennes på huk og vasker opp i en liten plastbøtte.

Rundt henne løper små, halvnakne barn. Det er niesene og nevøene til Mai. Vi blir vist inn i det største rommet i huset som består av en lang rekke rom, konstruert av hardtrampet jord.

Hun glemmer aldri voldtekten  som skulle utføres for å gjennopprette denne stammens ære. Mai hadde ikke gjort noe galt. Men flere frivllige menn meldte seg. De voldtok Mai etter tur mens faren ble tvunget til å stå og se på, sammen med flere hundre landbyfolk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer