Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg ville faen ikke. Jeg strittet imot, jeg syntes det var så vemmelig

John Michelet: - Tradisjon på mange skip at førstereisgutter ble «døpt» hos prostituerte.

KRIGSSEILERNES MANN: Jon Michelet er nå ute med sin andre bok om krigsseilerne. - De ble ikke tatt vare på av storsamfunnet. Det er et nasjonaltraume, og så er det traumer som er i hver enkelt familie, sier han. Foto: AGNETE BRUN
KRIGSSEILERNES MANN: Jon Michelet er nå ute med sin andre bok om krigsseilerne. - De ble ikke tatt vare på av storsamfunnet. Det er et nasjonaltraume, og så er det traumer som er i hver enkelt familie, sier han. Foto: AGNETE BRUNVis mer

(Magasinet:) For ikke så lenge siden landet forfatter Jon Michelet (69) i Trondheim for å holde foredrag.

På Værnes var det ei kjekk, ung flyvertinne som så ham og ropte «Hei!» Jøss, tenkte Michelet, litt opprømt. Jeg har ennå draget på flyvertinner. Så kom den unge kvinnen nærmere og sa: «Hei, bestefar!»

- Det var det eldste barnebarnet mitt, Julia.

Michelet ler.

- Jeg kjente henne ikke igjen med sminke og uniform og lue på snei.

Men i ett spørsmål er han bestemt.

- Jeg klarer ikke å si at hun er kabinansatt. Hun er flyvertinne. Der er jeg håpløs og gammeldags.

Michelets ansikt er en vennlig oval, han sitter i en bløt stol foran peisen i barndomshjemmet på Larkollen. Det svarte håret, som har gjort at han i yngre år er blitt tatt for å være tyrker, russer og eskimo, har fått et alderens snølag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.