- Jeg ville ikke levd livet på annen måte

Shoko (39) vokste opp i den japanske mafiaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HUN VOKSTE OPP i den japanske mafiaen. 39-år gamle Shoko Tendo har gjort research til den nye boka si «Yakuza Moon» hele sitt liv.

Faren Hiroyasu Tendo var et fremstående medlem i den japanske mafiaen, yakuza. Den nye boka handler om livet på innsiden, med en far som spradet rundt i slangeskinn, italienske dresser, kjørte dyre biler og motorsykler. Han hadde det alltid travelt. I tillegg til å være medlem av mafiaen, drev han også tre andre virksomheter, blant annet et bygningsfirma.

- Jeg hatet min fars oppførsel, sa hun nylig til Guardian i forbindelse med den britiske lanseringen av boka.

- Men så ble jeg akkurat som ham. Jeg var avhengig av lim, oppførte meg akkurat som en junioryakuza, drev med slossing uten å bry meg om hvordan andre menneskers følelser, sier hun videre.

FAREN HENNES var lederen av Yamaguchi-gumi, den største gjengen i yakuzaen, som drev med drap, gambling, narkotika, vold.

I barndomshjemmet, som en av fire søsken, omgikk familien tatoverte gangstere og voldsmenn. Hun ble både bortskjemt og fikk sin opplæring av mafiaens medlemmer, et miljø der eldgamle æresbegreper sto sentralt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.