Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Jesper Juul (68) kunne ikke snakke på fire år

 - Det var en ubehagelig opplevelse at hjernen ikke fungerte.

De gode hjelperne: - Jeg kunne jo ikke si en eneste setning da jeg våknet. Etter hvert kunne jeg uttrykke meg veldig kort. Og nå, nå har jeg ikke så mye luft som før jeg ble lam, sier Jesper Juul. Bak står Ann-Berit, en av hjelperne som kommer hver dag. Og som ikke behandler ham som pasient, men som Jesper. Foto: Christian Roth Christensen
De gode hjelperne: - Jeg kunne jo ikke si en eneste setning da jeg våknet. Etter hvert kunne jeg uttrykke meg veldig kort. Og nå, nå har jeg ikke så mye luft som før jeg ble lam, sier Jesper Juul. Bak står Ann-Berit, en av hjelperne som kommer hver dag. Og som ikke behandler ham som pasient, men som Jesper. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

– Jeg har vært ute av virkeligheten i fire år.

Det er det første han konstaterer, Jesper Juul, etter å ha ønsket velkommen med venstrehånda. Høyrehånda er halvvissen og ligger over joysticken på den elektriske rullestolen hans.

Etter å ha vært ute av stand til å snakke i fire lange år, fikk han i sommer stemmeprakten tilbake. Skandinavias fremste familieterapeut. Omstridt, men også en slags husgud hos et utall barnefamilier i Norge, Danmark og Sverige. Og en drøss andre land.

Nå sitter 68-åringen og smiler nesten gutteaktig hjemme i Odder i Danmark.

–Jeg lå i koma i to uker og fikk respirator for å puste gjennom en såkalt trakeostomi. Da de skulle ta den ut etter en måned, begynte luftrøret mitt å klemme seg sammen. Så de måtte la trakeostomien bli. I 2014–15 ble jeg operert sju ganger. Men det fungerte ikke.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?