CELLELEDEREN: - Han var besatt av ønsket om å få til et angrep. Den ledende hjernen, mannen med initiativet, koordinatoren. Han hadde en enorm kriminell energi. Svært kaldblodig, full av hat, sa satssekretær i det tyske innenriksdepartementet August Hanning i rettssaken mot Fritz Gelowicz (30). Lederen i den tyske Sauerlandcellen planla å sprenge kraftige bilbomber i Tyskland, drevet av et sterkt USA-hat og forakt for vestlig livsstil. - Om vi dreper 50 hver og skader noen vil vi ha minst 150 døde, sa Fritz på overvåkningsteipen. Tidligere i år fikk han 12 års fengsel. Foto: EPA/VOLKER HARTMANN
CELLELEDEREN: - Han var besatt av ønsket om å få til et angrep. Den ledende hjernen, mannen med initiativet, koordinatoren. Han hadde en enorm kriminell energi. Svært kaldblodig, full av hat, sa satssekretær i det tyske innenriksdepartementet August Hanning i rettssaken mot Fritz Gelowicz (30). Lederen i den tyske Sauerlandcellen planla å sprenge kraftige bilbomber i Tyskland, drevet av et sterkt USA-hat og forakt for vestlig livsstil. - Om vi dreper 50 hver og skader noen vil vi ha minst 150 døde, sa Fritz på overvåkningsteipen. Tidligere i år fikk han 12 års fengsel. Foto: EPA/VOLKER HARTMANNVis mer

Jihad-Fritz kalte tyskere «poteter» og ville drepe «amerikanske horer»

Alt fra livskriser til gruppepress motiverer terrorister.

||| Les også: • Slik ble sentralasiater med i al-Qaida• Episenteret for global terrorisme• - Det er hit alle gale jihadister drar4. SEPTEMBER 2007 arresterte tysk politi tre radikale islamister etter lang tids overvåkning. De planla å drepe amerikanere i Tyskland med kraftige bilbomber.

De var i gang med å produsere eksplosiver i en hytte i Sauerland da de ble tatt. 24 detonatorer fra Syria innsydd i en tenårings joggesko var smuglet inn i landet. De hadde skaffet seg 700 kilo hydrogenperoksid.

Sauerlandcellen var ledet av den tyske konvertitten Fritz Gelowicz. Han oppga USA-hat, invasjonen i Irak, forakt for vestlig livsstil og CIAs mishandling av en venn som motiver. De diskuterte blant annet å slå til mot et diskotek og de «amerikanske horene» der inne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøv for kun 1 krone*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr for uke. 0,14 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr for måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uke) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.