Jihad-Fritz kalte tyskere «poteter» og ville drepe «amerikanske horer»

Alt fra livskriser til gruppepress motiverer terrorister.

CELLELEDEREN: - Han var besatt av ønsket om å få til et angrep. Den ledende hjernen, mannen med initiativet, koordinatoren. Han hadde en enorm kriminell energi. Svært kaldblodig, full av hat, sa satssekretær i det tyske innenriksdepartementet August Hanning i rettssaken mot Fritz Gelowicz (30). Lederen i den tyske Sauerlandcellen planla å sprenge kraftige bilbomber i Tyskland, drevet av et sterkt USA-hat og forakt for vestlig livsstil. - Om vi dreper 50 hver og skader noen vil vi ha minst 150 døde, sa Fritz på overvåkningsteipen. Tidligere i år fikk han 12 års fengsel. Foto: EPA/VOLKER HARTMANN
CELLELEDEREN: - Han var besatt av ønsket om å få til et angrep. Den ledende hjernen, mannen med initiativet, koordinatoren. Han hadde en enorm kriminell energi. Svært kaldblodig, full av hat, sa satssekretær i det tyske innenriksdepartementet August Hanning i rettssaken mot Fritz Gelowicz (30). Lederen i den tyske Sauerlandcellen planla å sprenge kraftige bilbomber i Tyskland, drevet av et sterkt USA-hat og forakt for vestlig livsstil. - Om vi dreper 50 hver og skader noen vil vi ha minst 150 døde, sa Fritz på overvåkningsteipen. Tidligere i år fikk han 12 års fengsel. Foto: EPA/VOLKER HARTMANN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| Les også: • Slik ble sentralasiater med i al-Qaida• Episenteret for global terrorisme• - Det er hit alle gale jihadister drar4. SEPTEMBER 2007 arresterte tysk politi tre radikale islamister etter lang tids overvåkning. De planla å drepe amerikanere i Tyskland med kraftige bilbomber.

De var i gang med å produsere eksplosiver i en hytte i Sauerland da de ble tatt. 24 detonatorer fra Syria innsydd i en tenårings joggesko var smuglet inn i landet. De hadde skaffet seg 700 kilo hydrogenperoksid.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer