+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Jo Nesbø: - Jeg var vel et problembarn

Jo Nesbø (53) tok oss med til sin barndoms grend.

I GAMLEGRENDA: - Dette var på mange måter barndommens lykkedal for meg, sier han, tilbake i gata -  Disengrenda - hvor han bodde fra han ble født til han var åtte år, før familien flyttet til Molde i 1968. Deler av handlingen fra «Sorgenfri», en av bøkene hans, er også lagt hit. Foto: JØRN H. MOEN
I GAMLEGRENDA: - Dette var på mange måter barndommens lykkedal for meg, sier han, tilbake i gata - Disengrenda - hvor han bodde fra han ble født til han var åtte år, før familien flyttet til Molde i 1968. Deler av handlingen fra «Sorgenfri», en av bøkene hans, er også lagt hit. Foto: JØRN H. MOENVis mer

(Magasinet): - Der! peker Jo Nesbø.

Vi går opp bakken, på denne stien som leder ham gjennom barndommens grend, her fortellingen starter.

Forbi det gigantiske treet, det har stått her i alle de 53 åra han har levd, faren og mora hadde nettopp flytta hit da han ble født i slutten av mars 1960, han husker at han klatret helt til toppen av det treet.

De bodde her til Jo var åtte. Det renner på med sterke bilder og rare minner, sier han.

Det er få dager siden han inntok topp 10-lista over verdens mestselgende krimforfattere, og nå, om fem dager, kommer ei ny bok, den tiende om Harry Hole, en begivenhet så stor i Norge at manuset voktes og hemmeligstemples, en svær bokhandelkjede åpner salget med en storstilt markering klokka 00.01 på Karl Johans gate natt til torsdag, og det skal visst finnes et trailerlass med bøker et sted der ute, en trailer med Nesbø.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.