Jonas Fjeld om sykdommen: - For å være ærlig så gir jeg faen i hele diagnosen

Jonas Fjeld (64) grubler og uroer seg for mye. Men prøver å leve et normalt liv med MS. 

KOSER MEG: – Jeg drikker øl, snuser og røyker. Kanskje er jeg enda mer bevisst på å kose meg etter at det ble konstatert at jeg hadde MS, sier Jonas Fjeld. Alle foto: Tomm W. Christiansen
KOSER MEG: – Jeg drikker øl, snuser og røyker. Kanskje er jeg enda mer bevisst på å kose meg etter at det ble konstatert at jeg hadde MS, sier Jonas Fjeld. Alle foto: Tomm W. ChristiansenVis mer

- Jeg tar ikke hensyn til sykdommen i det hele tatt, jeg lever livet mitt som jeg alltid har gjort.

Jonas Fjeld, eller Terje Lillegård Jensen som han egentlig heter, kommer slentrende i det fuktige høstværet som har senket seg over Drammen. Artistnavnet tok han etter hovedpersonen i romanserien til Gjert Øvre Richter Frich, hvor Jonas Fjeld blir omtalt som en blond kjempe, og et naturtalent med sprengstoff og våpen. Musikeren Jonas Fjeld er en litt annen type.

Han tramper inn på stamstedet sitt ved elvebredden, vipper av seg sixpencen som har dekket den blanke issen og bestiller en kald pils.

- For å være ærlig så gir jeg faen i hele diagnosen. Jeg prøver å leve et så normalt liv som mulig, og tar ingen spesielle hensyn. Jeg drikker øl, snuser og røyker. Kanskje er jeg enda mer bevisst på å kose meg etter at det ble konstatert at jeg hadde MS.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.