Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Jorda rundt på Løkka

Tapas, sushi eller fransk? På Kontrasté får du alt på ett og samme sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET ER LITT SÅNN tenk på et tall, sa Robinson så snart bestillingen var unnagjort.

- Eller snarere tenk på en verdensdel. Og jeg som trodde crossoverrestaurantenes tid var forbi, sa Fredag.

De siste åra har begrepet crossover nærmest blitt et skjellsord for mange. Det stammer fra ei tid da «kreative» kokker satte sin yrkesstolthet inn på å blande nord og sør, øst og vest. Resultatet ble på sitt verste en ganske usmakelig internasjonal lapskaus.

- Jeg er skeptisk, men kanskje de her på Kontrasté klarer å holde de forskjellige kjøkkentradisjonene atskilt? lurte Robinson.

KONTRASTÉ ÅPNET sine dører i slutten av mai. Det ligger sentralt plassert, midt på Grünerløkka, med pulserende liv utenfor de digre vinduene. Interiøret er pent, og servicen da Robinson og Fredag var der, upåklagelig. Prisnivået er heller ikke verst.

Sjangermessig er det vanskeligere å plassere dette kontrastenes sted: Blåskjell à la Impanema, sushi, tapas, Bo Kho - før du har lest gjennom halve den ikke spesielt store menyen, har du vært innom Brasil, Japan, Spania og Vietnam. Det er også innslag av det moderne kontinentale kjøkken.

- Jeg tar italiensk spekeskinke med marinerte asparges (kr 85) til forrett, og «Kveitedrøm» høres ganske uimotståelig ut, sa Robinson.

Fiskeretten er med sine 235 kroner menyens desidert dyreste rett. Fredag vurderte brasilianskinspirerte blåskjell, men valgte i stedet Kanh chua (kr 85), ei tradisjonell fiskesuppe fra Vietnam til forrett, og uer à Vidigal (kr 205) til hovedrett.

Vinkartet er ikke veldig stort, men prisene er slett ikke verst. Robinson og Fredag valgte ganske fort ei flaske Petit Chablis fra Michel Laroche av 2001-årgangen (kr 375).

Det var ikke akkurat overbefolket den ettermiddagen Robinson og Fredag var innom. Det ga rom og tid for mer snakk enn vanlig, både med servitør og kjøkkenpersonale. Det viste seg at servitøren har sine gastronomiske røtter i den fransktalende del av verden, mens de to kokkene - som faktisk virket oppriktig interessert i hva gjestene synes om maten deres - har sitt opphav i henholdsvis Vietnam og Brasil. Stort mer internasjonalt kan det neppe bli.

- DETTE ER SLETT IKKE DUMT, sa Robinson og tygde sakte en bit italiensk skinke.

- Og vinaigrettemarinert asparges er en ypperlig følgesvenn. En fin start. Fredags fiskesuppe krever nok mer av kokken. Blåskjell, scampi, laks, ananas, bønneskudd, chili, og vårløk gjorde dette til en delikat opplevelse, både for øyet og ganen. Et snev av syrlighet ble tilført av tamarind.

- Veldig godt, men jeg skulle gjerne hatt den både et hakk syrligere og et par hakk sterkere, sa Fredag.

Ikke lenge etter kom hovedrettene. Fredag frydet seg da han satte gaffelen i ueren, som ble servert med koriander, kamskjell og kremet kokossaus.

- Her er det pikante på plass, ja. Nydelig, sa Fredag.

«Kveitedrømmen» til Robinson scoret også pent, selv om denne ikke var helt i samme klasse som Fredags uer.

- Skivet sopp, bakt hvitløk, sprø spinat, vårløk og kaperssjy. Det blir nesten poesi i mine ører. Mye godt, men det mangler likevel det lille ekstra som hever det fra det svært gode til det eksellente, mente Robinson.

Måltidet ble avsluttet med sjokoladefondant (kr 85) med vaniljeis og diverse frukt og bær, og panacotta på rabarbrakompott. Begge deler absolutt verd å sette av plass til.

STEDET ER FORHOLDSVIS NYÅPNET. De som driver det, er klart både unge og dyktige. I beste mening tror både Robinson og Fredag at det fremdeles er rom for små forbedringer. For det er ikke mye som skal til for å gjøre dette stedet til et av byens beste i sin prisklasse. Robinson og Fredag tar gjerne turen tilbake. Og vil uten betenkeligheter anbefale andre å avlegge et besøk.

- Ganske praktisk. Hvis du bare må ha sushi, mens jeg har lyst på lam med ratatouille. Kanskje det ikke er så dumt å blande forskjellige mattradisjoner?

- Helt enig, sa Robinson. - Så lenge det ikke skjer på samme tallerken.

FJERN OG NÆRT: Hyggelig service, pen beliggenhet og god mat fra ymse himmelstrøk. På Kontrasté får du alt dette.