25 år i gamet: Markveien Mat og vinhus er fremdeles en bra gourmetrestaurant. Foto :Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
25 år i gamet: Markveien Mat og vinhus er fremdeles en bra gourmetrestaurant. Foto :Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Jovial nytelse

Både mat og vin smaker fortreffelig øst for Akerselva.

- Ingen hvite duker i sikte, observerte Fredag.

- Høye hæler og joggesko i god forening. Dette blir jovialt og ujålete, men alt virker fortsatt proft og populært, fortsatte Robinson.

Etter drøye 25 år i gamet, er det ingen tegn til at gjestene har gått lei av Grünerløkkas gourmetrestaurant Markveien Mat og Vinhus.

En blid, norsk servitør viste vei til et forhåndsbestilt bord, med spørsmål om hva som kunne friste i glasset. Og mens Robinson nøt italienske bobler og Fredag smattet på en tørr Riesling, tok de et dypdykk ned i en meny med fristelser for de fleste ganer. Menyen skifter etter årstidene. Både rotgrønnsaker og sopp hadde fått god plass på et spisekart med priser i et høyere sjikt enn mange andre steder på Løkka. Uten å avskrekke helt.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn