Judas og Jesus var bestevenner

Flere avsløringer fra det hemmelige Judasevangeliet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN SANNE HISTORIEN? I går ble det hemmelige Judasevangeliet presentert på en pressekonferanse i Washington.

Det er magasinet National Geographic som har spyttet i penger, visstnok nærmere 12 millioner kroner, for å kunne presentere evangeliet. Den skinninnbundne papyrusteksten er 1700 år gammel. Den ble funnet i en hule i ørkenen i Egypt på 70-tallet, men først nå er evangeliet tilgjengelig for offentligheten. Og det forteller en helt annen historie enn Bibelen.

DET ER JULAFTEN for ekspertene. Her i Norge har både koptolog Einar Thomassen og antikvitetshandler Martin Schøyen forsøkt å få tak i Judas-evangeliet uten hell. I natt har professor Thomassen sittet oppe med evangeliet. Han leser koptisk, språket evangeliet er skrevet på, og kunne ikke vente.

Thomassen forteller entusiastisk den 2000 år gamle historien som er nedskrevet i Judasevangeliet som fram til i går har vært helt ukjent for det moderne mennesket:

- I dette evangeliet er det Judas som har skjønt det. De andre apostlene skjønner ingenting. Judas vet at den egentlig himmelrike er noe hinsides, noe annet, noe som ikke er av denne verdenen, en åndetilværelse. Her er det en annen Gud som er den virkelige, sier Thomassen til Dagbladet.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer