Judas var en judas likevel

Dagbladet.no tok feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI SLÅR OSS FOR BRYSTET i Magasinet på nett-redaksjonen, vi er altså skamfulle.

I april 2006 meldte vi at apostelen Judas Iskariot antakelig ikke var noen forræder, som vi har trodd i alle år. Det savnede Judasevangeliet var funnet. Ekspertene trodde lenge det 1700 år gamle dokumentet var gått tapt. Nå fikk det stor medieoppmerksomhet.

TV-kanalen National Geograpic, som hadde brukt millioner på å kjøpe evangeliet, kjørte en velregissert mediakampanje etter at de hadde satt igang eksperter til å restaurere, tolke og oversette teksten fra koptisk, som er et dødt språk.

Den store nyheten de kunne melde om var at Judas var en helt i det gjenfunne evangeliet.

Nå viser det seg at det hele er en stor misforståelse.

DET VAKTE OPPSIKT, budskapet om at Judas var en bra mann. Evangeliet snudde opp ned på det som står i Bibelens evangelier. Sensasjonen ble videreformidlet i alle verdens medier.

Tradisjonelt har nemlig Judas, kristendommens største skurk, fått skylda for å ha forårsaket Jesu død da han anga ham for 30 sølvpenger.

I det nye evangeliet sto det at Judas var den eneste som forsto Kristi budskap. Da han anga Jesus til presteskapet gjorde han bare det Jesus hadde bedt ham om å gjøre, ifølge den første oversettelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer