Jukser med juleribba

Viestad bruker ild for å lage sprø svor

DET VANSKELIGSTE ved å lage ribbe er å få svoren sprø. Jeg har ikke tall for hvor mange gamle husmorråd jeg har hørt for å få til den skikkelig sprøe avslutningen.

Noen sier at man skal legge ribba i vann med salt, noe som kanskje har noe for seg, ettersom litt av vannet trekkes ut. Andre sier at den skal ligge i vann med eddik, noe som kanskje er bra for å fjerne fiskesmaken hvis man har kjøpt superbillig svin som har vokst opp på fiskemel.

MEN FÅ TING er mer effektivt en rådet jeg fikk av en ivrig skiløper: Bruk gassbrenneren som ellers brukes til å smelte gammel skismøring av skiene.

Selv har jeg ikke noen skibod eller gassbrenner til ski, så jeg bruker en crème brulée-brenner. Det funker nesten like bra. Men bare nesten.

Jukser med juleribba
<B>TRIKS FOR RIBBE:</B> Se <a href=http://www.dagbladet.no/tv/?catid=202>alle videoene til Viestad.</a>