Julas beste fiskesuppe

4-6 personer.

1 kg forskjellig fiskefilet (ørret, laks, torsk, uer) 150 g blåskjell (u. skall) 200 g reker (u. skall) 2- 3 ss olivenolje Ca. 1 dl sjalottløk eller småløk 1/2- 1 purre i ringer 2 finhakkede hvitløkbåter 1- 2 gulrøtter (tern.) 1/4 sellerirot (tern.) 12 dl fiskekraft el. buljong 2 dl kremfløte 1 dl tørr hvitvin 2-3 ts salt, 3 ts rosépepper. Surr finhakket løk og hvitløk i oljen. Tilsett resten av grønnsakene, fiskekraft, hvitvin og rosépepper. Kok til grønnsakene er nesten møre. Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt og pepper. Skjær fisken i stykker på 2-3 cm, legg dem i suppa og la trekke til fisken er kokt. Ha i blåskjell og reker. Må ikke koke, bare bli varme. Blåskjell og reker med skall kan legges i suppetallerken ved servering. Server suppa med godt brød og smør til. (Eksportutvalget for fisk) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Roger Fredericks