Julesnadder

Test av portvin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les alle anmeldelsene her!

TIDLIGERE ANMELDT:• Årets beste juleøl•  484 nye viner i bestillingsutvalget i november

• Beaujolais noveau

•; Champagne, dessertvin, rød- og hvitvin

I DENNE PORTVINSTESTEN har vi blindsmakt antatt gode viner av de typene vi anser som de mest interessante: Tawny, Colheita, Late Bottled Vintage (LBV) og Vintage. Portvin er naturlig søt fordi gjæringen stoppes ved å tilsette ren sprit før alt sukkeret er omdannet til alkohol.

Tawny og Colheita

Tawny har vært fatlagret og består av vin fra flere årganger som er minst 10/20/30 år gamle når det står 10/20/30 Years Old Tawny Port på etiketten.

Tawny har ikke bunnfall og behøver ikke dekanteres. Prøv en tawny til valnøtter, det er en veldig god kombinasjon! Colheita er også portvin som har vært lagret på fat, den har minst sju års fatlagring, og denne vinen er fra ett bestemt år, årgangen står på flaska.

LBV

Late Bottled Vintage (LBV) er viner med årgangsangivelse som har vært fatlagret i fire til seks år og som derfor modnes fortere enn årgangsportvin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer