Fast plass: Jesper Juul og hans kone har en leilighet i København, men det er på halvøya Istria i Nord-Kroatia at han har, som han uttrykker det, «min bil parkert». Neste sommer skal han gå i lære på en lokal fiskerestaurant. Under den jugoslaviske borgerkrigen på 1990-tallet jobbet han med samtaleterapi med traumatiserte krigsofre. — Det var, som vi sier på dansk, «stærk tobak».
Fast plass: Jesper Juul og hans kone har en leilighet i København, men det er på halvøya Istria i Nord-Kroatia at han har, som han uttrykker det, «min bil parkert». Neste sommer skal han gå i lære på en lokal fiskerestaurant. Under den jugoslaviske borgerkrigen på 1990-tallet jobbet han med samtaleterapi med traumatiserte krigsofre. — Det var, som vi sier på dansk, «stærk tobak».Vis mer

Juulevangeliet

Han slakter sin egen innsats som pappa, men få har hatt like stor påvirkning på norske foreldre. Møt Magasinets gjesteredaktør, familieterapeut Jesper Juul (61).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En mann sitter ved et verandabord og speider utover Adriaterhavet. Han ser litt ut som Stein Ørnhøi, SV-høvdingen, men det er ikke ham. Han er så godt som urørlig, bortsett fra at han stadig tenner seg en ny sigarett, som han først kakker i bordflaten. Det er vel bare for å samle tobakken eller noe, men han gjør det så ofte og med en såpass jevn rytme at det etter hvert minner om en sjamans transcendentale trommeslag. Men han er ikke en sjaman, heller. Det bare høres noen ganger sånn ut, for eksempel hvis du spør ham hva som er hans definisjon på en familie («en familie er en familie») eller hvor mye han røyker («mest mulig») eller hvorfor han har valgt å feire sin overgang fra Aftenposten til Dagbladet ved å ta med seg sin kone hit — til sitt sommerhus på halvøya Istria nord i Kroatia — når for eksempel Cristiano Ronaldo markerte at han hadde signert for Real Madrid ved å dra til Los Angeles og bli med Paris Hilton hjem fra byen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn