Kaka som redder festen

Tid for sommeravslutning. Her er kaka.

SOMMERAVSLUTNING : Rosin- og krydderkake i langpanne. Så kan festen begynne. Foto: brodogkorn.no
SOMMERAVSLUTNING : Rosin- og krydderkake i langpanne. Så kan festen begynne. Foto: brodogkorn.noVis mer

Det er straks ferietid og avslutningene står i kø.

I alle fall for deg med barn.

Først litt sang eller en opptreden. Så er det gjerne felles bespisning. Lekre kaker på bordet i hører med.

Kaker bakt i langpanne er en klassiker på sommeravslutninger.

Her er et forslag til en du kan ta med deg.

Rosin- og krydderkake:

300 g rosiner

3 ss brunt sukker

1 ss vann

500 g smør

460 g brunt sukker

6 egg

620 g hvetemel

4 ts bakepulver

4 ts malt kanel

2 ts malt allehånde

4 dl kefir

Glasur: 200 g mørk sjokolade,

70 % kakao

Slik gjør du:

1. Ha rosiner, brukt sukker og vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke ett minutt. Avkjøl blandingen i kjøleskap.