Kalkun til Thanksgiving

Kalkun til 8-10 personer. Ca. 1/2 time pr. kg kalkun.

1 kalkun (ca. 500 g pr. pers.) Salt Pepper Smør til pensling. I stekeovn ved 160 °C. Stuffing: 200 g brødterninger 200 g sjampinjong i skiver 1 finhakket løk 3 stilker selleri i biter Smør til steking Grovhakkede valnøtter Salt Pepper Hakket persille. Stek brødterninger, sopp, løk og selleri. Bland i de andre ingrediensene. Fyll kalkunen. Stek kalkunen (se pakningen) og skjær den opp. Server kokte grønnsaker, saus, hjemmelaget potetmos og søtpoteter til. Saus: 8 dl kraft (steikesjy og kraft kokt på innmat) 3 ss hvetemel 1 beger crème fraîche 1 ss hakket rosa pepper 1 ss sennep 1 ss hakket estragon Salt. Kok opp kraften og tilsett hvetemel utrørt i vann, ha i crème fraîche og kok sausen ca. 5 min. Smak til med resten av ingrediensene. (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!