Kalkunfrikassé

Ca. 30 minutter, 4 personer.

1 kalkunfilet (750 g) i terninger

50 g smør

1 nett skrellet sjalottløk

400 g fersk sopp,

2 dl tørr vermut

2 dl hvitvin

8 dl kyllingkraft/buljong (terning + vann)

1 laurbærblad

1 ts tørket timian

2 ss hvetemel

3 dl kremfløte

salt, kvernet pepper

2 ss soyasaus

Fres kalkunbitene lett i smøret. Sett tilside og fres løk og sopp i det samme smøret til de er blanke. Legg kjøttet tilbake, hell på vermut og hvitvin. La dette koke sammen i ca. 3-4 minutter. Tilsett kraften og krydderet. Kok opp og la det hele trekke på lav temperatur til kjøttet er ferdig, ca. 10 minutter.

Rør ut hvetemelet i litt vann og hell det i gryta mens du rører godt. (Bruk en sil til meljevningen, så unngår du klumper.) Hell i fløten, kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og soyasaus. Dryss over raust med hakket persille ved servering.