Kalkunpølser med godt følge

Til 2-4 personer på ca. 1/2 time.

Beregn 1-2 røkte kjøttpølser av kalkun pr. person. Skjær 3-4 kryss i skinnet på begge sider av pølsene for at de ikke skal sprekke under steking. Stek pølsene ved middels eller svak varme til pølsene er gjennomvarme og har fått en gyllen og fin farge på skinnet. Server kalkunpølsene med en fristende salat og mandelpotet- og kålrotstappe. Polenta og couscous er to andre fristende og raske alternativer. Mandelpotet- og kålrotstappe: 1 kålrot 8 mandelpoteter litt melk eller matfløte 1-2 ts salt litt kvernet pepper evt. revet muskatnøtt. Fjern skallet på kålrota og skjær den i litt store terninger. Kok opp. Skrell potetene og kok kålrot og mandelpoteter 5- 10 minutter til alt er mørt. Hell fra vannet og mos godt. Spe med litt melk eller matfløte og smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet muskat. (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!