Kalvesauté for to

Til 2 på 20 minutter.

400 g beinfritt grytekjøtt av kalv 1 ss sitronsaft 1 ts hakket estragon 1 båt hvitløk salt og pepper 2 ss olje 8 sjampinjonger eller annen sopp 8 soltørkede tomater 8- 10 små asparges eller aspargesbønner 1 dl hvitvin 3 dl kylling-/kalvekraft 2 ts maisennamel 2 ss vann 1 ss smør. Slik gjør du: Press sitronsaften over kjøttet og la dette godgjøre seg ca. 10 minutter. Hakk hvitløk og surr denne i olje i ei gryte. Tilsett kjøttet og sjampinjongen og brun det pent. Tilsett krydder og slå over hvitvin og kraft. Tilsett tomatene og la alt stå og trekke ca. 15 minutter. Del asparges opp i biter og tilsett dette i gryta. Rør maisenna ut i kaldt vann og rør blandingen forsiktig inn i sauteen. La det koke opp og rør inn en god skje smør til slutt. Server gjerne med ristet brød og aioli. Aioli: 1 pk majones 1 båt presset hvitløk 2 ss sitronsaft salt og nykvernet pepper. Slik gjør du: Bland sitronsaft og hvitløk godt inn i majonesen. Smak til med salt og pepper. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!