Kampen for sivilisasjonen

Landbruk og natur passer sammen som frosk og gressklippere. Når eggene er gode er allting godt.

Idyll: Tilværelsen er en romantisk drøm - som ikke alltid viser seg å stemme helt med virkeligheten. De første dagene handler det om å slå naturen tilbake.
Idyll: Tilværelsen er en romantisk drøm - som ikke alltid viser seg å stemme helt med virkeligheten. De første dagene handler det om å slå naturen tilbake. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter altfor mange timer på veien, med varm og kjedelig samferdsel og dårlig musikk på radioen, har jeg endelig passert Lindesnes og nådd fram til Spindhalvøya i Farsund kommune. Når jeg kjører utover på stadig smalere veier, først asfalt som snirkler seg forbi enger og hus, så humpete grusvei som klatrer opp og ned gjennom trolsk eikeskog og forbi nakne svaberg, ender jeg alltid opp med å rulle ned vinduene og trekke inn den søte lukta av eng og hei, sammen med havlukt og de tunge duftene fra den mørke og våte skogbunnen. Jeg blir møtt av linerlene som danser dødsdansen sin foran panseret. Allerede før jeg kommer til skiltet der det står Viestad, har følelsen av å være framme satt seg i kroppen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer