Du leser nå Dagbladet Pluss

Kampen for sivilisasjonen

Landbruk og natur passer sammen som frosk og gressklippere. Når eggene er gode er allting godt.

Idyll: Tilværelsen er en romantisk drøm - som ikke alltid viser seg å stemme helt med virkeligheten. De første dagene handler det om å slå naturen tilbake.
Idyll: Tilværelsen er en romantisk drøm - som ikke alltid viser seg å stemme helt med virkeligheten. De første dagene handler det om å slå naturen tilbake.Vis mer

Etter altfor mange timer på veien, med varm og kjedelig samferdsel og dårlig musikk på radioen, har jeg endelig passert Lindesnes og nådd fram til Spindhalvøya i Farsund kommune. Når jeg kjører utover på stadig smalere veier, først asfalt som snirkler seg forbi enger og hus, så humpete grusvei som klatrer opp og ned gjennom trolsk eikeskog og forbi nakne svaberg, ender jeg alltid opp med å rulle ned vinduene og trekke inn den søte lukta av eng og hei, sammen med havlukt og de tunge duftene fra den mørke og våte skogbunnen. Jeg blir møtt av linerlene som danser dødsdansen sin foran panseret. Allerede før jeg kommer til skiltet der det står Viestad, har følelsen av å være framme satt seg i kroppen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.