SKJELLGRYTE: Tar 30 minutter å lage. En rask og enkel sommerrett som smaker ekstra godt med ferske, hjemmebakte rundstykker ved siden av.
SKJELLGRYTE: Tar 30 minutter å lage. En rask og enkel sommerrett som smaker ekstra godt med ferske, hjemmebakte rundstykker ved siden av.Vis mer

- Kamskjell skal være norske og ferske

Her er Arne Brimis oppskrifter på rask og lett sjømat.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

VIANVANG i Vågå

(Dagbladet): —Personlig er jeg noe usikker på hva jeg liker best, for norske kamskjell og norsk sjøkreps smaker fenomenalt. Begge deler er nok med hvis jeg skulle lage en fem på topp liste over de råvarene jeg liker best, sier Brimi, som alltid velger svært enkle måter å servere godsakene på.

Rå kamskjell —Når folk skal bli kjent med kamskjell, er det best å smake dem rå og i tynne skiver til å begynne med. Det er bare å rense skjellene godt og skylle dem, så er de klare til servering, forklarer kokken. Han foretrekker litt syrlig tilbehør til kamskjellene. Sitron og fingersalt — eller en hjemmelaget paprikaolje.

Er du litt engstelig for rå mat, så prøv å steke kamskjellet 1 minutt på en side i ei varm panne, og dryss på litt salt før du smaker.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn