Kan bare tenke seg én grunn til åpne kontorlandskap

Det første som skjedde da Thorvald Stoltenberg begynte i Utenriksdepartementet i 1958, var at administrasjonen ba ham om unnskylding.

BEVISJAKT: «Jeg har hørt argumentet om at man jobber bedre sammen. Foreligger det bevis for at det er riktig? Ikke meg bekjent», skriver Thorvald Stoltenberg. Illustrasjon: Lisa Aisato
BEVISJAKT: «Jeg har hørt argumentet om at man jobber bedre sammen. Foreligger det bevis for at det er riktig? Ikke meg bekjent», skriver Thorvald Stoltenberg. Illustrasjon: Lisa Aisato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det nye regjeringskvartalet skal bli et åpent kontorlandskap. Hver dag skal framtidas byråkrater finne seg en ny arbeidsplass i et digert rom fullt av masse andre mennesker. Der skal de forsøke å konsentrere seg om å gjøre den jobben som må til for at landet vårt skal fungere.

Jeg har ikke forsket på hvordan det oppleves å være i kontorlandskap. Jeg har ikke engang sittet i kontorlandskap selv. Men – hvis det skulle være noen tvil – jeg er grunnleggende skeptisk.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer