BEVISJAKT: «Jeg har hørt argumentet om at man jobber bedre sammen. Foreligger det bevis for at det er riktig? Ikke meg bekjent», skriver Thorvald Stoltenberg. Illustrasjon: Lisa Aisato
BEVISJAKT: «Jeg har hørt argumentet om at man jobber bedre sammen. Foreligger det bevis for at det er riktig? Ikke meg bekjent», skriver Thorvald Stoltenberg. Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

Kan bare tenke seg én grunn til åpne kontorlandskap

Det første som skjedde da Thorvald Stoltenberg begynte i Utenriksdepartementet i 1958, var at administrasjonen ba ham om unnskylding.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det nye regjeringskvartalet skal bli et åpent kontorlandskap. Hver dag skal framtidas byråkrater finne seg en ny arbeidsplass i et digert rom fullt av masse andre mennesker. Der skal de forsøke å konsentrere seg om å gjøre den jobben som må til for at landet vårt skal fungere.

Jeg har ikke forsket på hvordan det oppleves å være i kontorlandskap. Jeg har ikke engang sittet i kontorlandskap selv. Men – hvis det skulle være noen tvil – jeg er grunnleggende skeptisk.

Det første som skjedde da jeg begynte i Utenriksdepartementet i 1958, var at administrasjonen ba meg om unnskyldning. På den tida hadde alle hvert sitt kontor, selv om de ofte var små. Administrasjonen ba meg om unnskyldning for at jeg i begynnelsen måtte dele kontor med en annen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn