Kan israelske soldater ha stjålet palestinske organer?

Diplomatisk krise mellom Sverige og Israel.

SAKEN SOM SKAPTE STRID: Donald Boström skrev om hendelser fra begynnelsen av 1990-tallet, da et 50-talls palestinske foreldre opplevde at barna deres ble drept. De kom tilbake med store arr fra halsen ned til magen. Faksimile: Aftonbladet.se
SAKEN SOM SKAPTE STRID: Donald Boström skrev om hendelser fra begynnelsen av 1990-tallet, da et 50-talls palestinske foreldre opplevde at barna deres ble drept. De kom tilbake med store arr fra halsen ned til magen. Faksimile: Aftonbladet.se Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORRIGE MANDAG trykket Sveriges største avis Aftonbladet en kultursak med tittelen - Våre sønner ble plyndret for organer. 

Frilansjournalist Donald Bostrøm skrev om mistanken om at israelske soldater stjeler organer fra unge, palestinske ofre. Dagbladet.no omtalte saken i går.

Årsaken til at palestinere tror israelere har stjålet organer, er at lik dukker opp oppskåret uten at noen har bedt om obduksjon. Det hevdes også at obduksjon er unødvendig siden dødsårsaken er kjent. Dessuten mener mange det er mistenkelig at likene leveres på natten med militæreskorte, at det tar fem døgn før likene leveres tilbake, at likene ser innsunkne ut, at området stenges av under begravelsen og at elektrisiteten slås av.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer