EN IDÉ Å AVTALE TID? Et vanlig scenario blant ektepar som sliter med seksuallivet er at han sier hun «aldri» har lyst på sex, mens hun sier han «alltid» har lyst på sex. Ingen av dem har rett. Foto: Shutterstock/Scanpix
EN IDÉ Å AVTALE TID? Et vanlig scenario blant ektepar som sliter med seksuallivet er at han sier hun «aldri» har lyst på sex, mens hun sier han «alltid» har lyst på sex. Ingen av dem har rett. Foto: Shutterstock/ScanpixVis mer

Kan man lage avtaler om mengde sex i forholdet?

Et rutinepreget sexliv, med det samme repertoaret av handlinger år ut og år inn oppleves kjedelig, og stimulerer ikke til at man gleder seg til neste gang man skal ha sex.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Behovet for seksuell kontakt kan være svært individuelt. Likeledes varierer behovet for sex med det som for øvrig skjer med oss i livet, som perioder med mye stress på jobben, våkenetter med syke småbarn, eller kanskje om vi føler oss nedtrykt eller deprimerte.

Et vanlig scenario blant ektepar som sliter med seksuallivet er at han sier hun «aldri» har lyst på sex, mens hun sier han «alltid» har lyst på sex. Ingen av dem har rett. Han vil ikke «alltid», og det er ikke slik at hun «aldri» vil. Sannheten ligger et sted midt mellom de to. Å vite det åpner for en mulighet til at paret kan skape en dialog om hvor ofte de skal ha sex.

Opplagt til å ha sex

Sex er så mye mer enn en aktivitet som gir fysisk nytelse. Mange menn synes for eksempel det er vanskelig å sette ord på følelser, og da kan sex fungere som en kanal for formidling av følelser – et vidt spekter av følelser som sorg, stress, og selvsagt kjærlighet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn