Kan småkryp bli gourmetmat - og redde planeten? Magasinet har testet det

Vi har smakt på larvetaco og flere andre retter med insekter som ingrediens.

Smakspanelet: Magasinets matskribent Andreas Viestad jafser i seg en asparges rullet i maur. Rebekka (9), Gustav (9), og Louis (8) er smakspanel sammen med mamma May Britt Stormoen, kokken sjøl og insektsforskerne. Foto: Siv Johanne Seglem
Smakspanelet: Magasinets matskribent Andreas Viestad jafser i seg en asparges rullet i maur. Rebekka (9), Gustav (9), og Louis (8) er smakspanel sammen med mamma May Britt Stormoen, kokken sjøl og insektsforskerne. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Publisert

Magen rumler. Vi står krumbøyd over ei maurtue ved Sognsvann med en pinne i hver hånd. Grafser litt rundt. Ser godsakene komme kravlende, fra alle kanter. Opp på pinnene. Og rist, rist, der ja, ned i vårt medbrakte syltetøyglass.

I hoven har vi allerede fått et par fristende fjærmygg og en edderkopp. Trygt forvart i et annet syltetøyglass, i ­sekken, ligger fire kjøttfulle nesehornbille­larver – på størrelse med scampi – funnet i en haug hestemøkk ute i Ås.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer