Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kan småkryp bli gourmetmat - og redde planeten? Magasinet har testet det

Vi har smakt på larvetaco og flere andre retter med insekter som ingrediens.

Smakspanelet: Magasinets matskribent Andreas Viestad jafser i seg en asparges rullet i maur. Rebekka (9), Gustav (9), og Louis (8) er smakspanel sammen med mamma May Britt Stormoen, kokken sjøl og insektsforskerne. Foto: Siv Johanne Seglem
Smakspanelet: Magasinets matskribent Andreas Viestad jafser i seg en asparges rullet i maur. Rebekka (9), Gustav (9), og Louis (8) er smakspanel sammen med mamma May Britt Stormoen, kokken sjøl og insektsforskerne. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer

Magen rumler. Vi står krumbøyd over ei maurtue ved Sognsvann med en pinne i hver hånd. Grafser litt rundt. Ser godsakene komme kravlende, fra alle kanter. Opp på pinnene. Og rist, rist, der ja, ned i vårt medbrakte syltetøyglass.

I hoven har vi allerede fått et par fristende fjærmygg og en edderkopp. Trygt forvart i et annet syltetøyglass, i ­sekken, ligger fire kjøttfulle nesehornbille­larver – på størrelse med scampi – funnet i en haug hestemøkk ute i Ås.

Dette må da bli et festmåltid? Insekter er fram­tidas mat, har vi hørt. Maks proteiner med minimalt miljøavtrykk, og attpåtil kulinarisk interessant, ­ifølge noen av verdens mest innovative restauranter.

Under en gammel trestamme snor det seg en meitemark, ­glinsende i vårsola. Telles den som ­insekt? Vi er usikre, men ser straks potensialet for opptil flere retter:

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?