Smakspanelet: Magasinets matskribent Andreas Viestad jafser i seg en asparges rullet i maur. Rebekka (9), Gustav (9), og Louis (8) er smakspanel sammen med mamma May Britt Stormoen, kokken sjøl og insektsforskerne. Foto: Siv Johanne Seglem
Smakspanelet: Magasinets matskribent Andreas Viestad jafser i seg en asparges rullet i maur. Rebekka (9), Gustav (9), og Louis (8) er smakspanel sammen med mamma May Britt Stormoen, kokken sjøl og insektsforskerne. Foto: Siv Johanne SeglemVis mer

Kan småkryp bli gourmetmat - og redde planeten? Magasinet har testet det

Vi har smakt på larvetaco og flere andre retter med insekter som ingrediens.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Magen rumler. Vi står krumbøyd over ei maurtue ved Sognsvann med en pinne i hver hånd. Grafser litt rundt. Ser godsakene komme kravlende, fra alle kanter. Opp på pinnene. Og rist, rist, der ja, ned i vårt medbrakte syltetøyglass.

I hoven har vi allerede fått et par fristende fjærmygg og en edderkopp. Trygt forvart i et annet syltetøyglass, i ­sekken, ligger fire kjøttfulle nesehornbille­larver – på størrelse med scampi – funnet i en haug hestemøkk ute i Ås.

Dette må da bli et festmåltid? Insekter er fram­tidas mat, har vi hørt. Maks proteiner med minimalt miljøavtrykk, og attpåtil kulinarisk interessant, ­ifølge noen av verdens mest innovative restauranter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn