Fra krig til kos: Kanonhallen ble bygget av sovjetiske krigsfanger og var opprinnelig en våpenfabrikk for tyskerne. Nå er det bare fryd og gammen og veldig god mat her.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Fra krig til kos: Kanonhallen ble bygget av sovjetiske krigsfanger og var opprinnelig en våpenfabrikk for tyskerne. Nå er det bare fryd og gammen og veldig god mat her. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kanonføde

Denne typen restaurant burde alle ha i sitt nabolag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Hvor er vi?

-Dette er Løren, svarte Robinson, det er ikke så rart du ikke har vært her før. Det er en del av Oslo øst som tidligere stort sett hadde industri og lagre, men som for noen år siden ble gjort om til boligområde. Kanonhallen, som vi nå er på vei inn i, ble bygget av sovjetiske krigsfanger og var opprinnelig en våpenfabrikk for tyskerne. Men nå er det bare fryd og gammen her. Og visstnok veldig god mat.

Det store lokalet bærer klart preg av sitt tidligere liv som fabrikk - skyhøyt under taket, betonggulv og murvegger. Men det er sjarmerende innredet med hjemmekoselige femtitallsmøbler, en storslått, buet bardisk, og enorme papirlamper i taket. Kanon Bistro åpnet rett etter nyttår og er en avlegger av Kampen Bistro - samme folk, samme opplegg. Den fine nabolagsfølelsen på Kampen tar kanskje tid å skape på et så nykonstruert sted som Løren, men Kanon Bistro vil garantert fremme det gode naboskap. Det er et sånt sted der man føler seg hjemme med en gang man kommer inn døra. Her kan man stikke innom og ta en øl, ha møte i fotballklubbstyret, treffe barselgruppa, eller ta med kjæresten på hverdagsstas.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn