Du leser nå Dagbladet Pluss

- Kanskje litt leit å erkjenne, men til tider er det snakk om verdige motstandere

Einar Aas (54) ledet en av tidenes største politiaksjoner mot organisert kriminalitet.

GANGSTERKRIGEREN: Einar Aas (54) er sjef for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Det var under hans ledelse at væpnet politi aksjonerte mot et parkeringshus på Skøyen og flere andre adresser i byen natt til mandag 9. september. Foto: JØRN H. MOEN
GANGSTERKRIGEREN: Einar Aas (54) er sjef for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Det var under hans ledelse at væpnet politi aksjonerte mot et parkeringshus på Skøyen og flere andre adresser i byen natt til mandag 9. september. Foto: JØRN H. MOENVis mer

(Dagbladet): Fra politihuset på Grønland i Oslo strømmer lovens lange armer ut i fredagsettermiddagen. Blant dem en kjempe med velpleide kinnskjegg og Mona Lisa-smil - godt fornøyd om dagen, med all grunn.

Einar Aas (54) er sjef for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Det var under hans ledelse at væpnet politi aksjonerte mot et parkeringshus på Skøyen og flere andre adresser i byen natt til mandag 9. september.

Aksjonen førte til et betydelig beslag av narkotika, samt av våpen og penger. Aas mener fangsten må være - hvertfall i nærheten av - topp ti gjennom tidene i Norge. Ni personer ble pågrepet.

- Saken ble en opptur for dyktige politifolk som har jobbet lenge og hardt. Det er jo ikke til å legge skjul på at det har vært en vanskelig tid i politiet etter 22. juli, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.