Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kanskje på tide å slå et slag for sneglekjøring?

Vi har hatt minutt for minutt-tv, slow food og gå-sakte-aksjoner. Det er få ting som gir en større frihetsfølelse enn å rulle av gårde i eget tempo.

TENKETID: Nå hadde jeg altså gått til innkjøp av en brukt scooter, eller riktigere: En lyseblå Vespa. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TENKETID: Nå hadde jeg altså gått til innkjøp av en brukt scooter, eller riktigere: En lyseblå Vespa. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Og jeg ligger forrest i køen ...». Den gamle slageren til Gustav Lorentzen, bedre kjent som den ene halvdelen av Knutsen og Ludviksen, surret rundt i hodet på meg mens jeg sneglet meg oppover småveier i Østfold. Gjennom åkerlandskap og skogholt, forbi blå, blinkende tjern, røde låver og hvitmalte våningshus, gjennom tettsteder og småbyer. Bak meg lå det – jeg kikket etter i speilet, en, to, tre, fire – kanskje fem eller seks biler. Den varme sommervinden kjælte med de nakne armene mine og i hodet begynte en ny runde av «Og jeg ligger forrest i køen …».

Å si at det var en barndoms- eller ungdomsdrøm som endelig var gått i oppfyllelse, ville være feil. Den gang jeg var i «riktig» alder, var jeg opptatt av helt andre ting. Men nå hadde jeg altså gått til innkjøp av en brukt scooter, eller riktigere: En lyseblå Vespa. Et lite stykke italiensk designhistorie. Siden jeg ikke har motorsykkellappen, måtte jeg nøye meg med en 50-kubikker. En «doning» som ikke går raskere enn vel 40 km i timen. Og, tro meg, det … er … sakte. Ja, det finnes elsykler som går dobbelt så fort, riktig nok ulovlig trimmede, men likevel. Selv på en vanlig sykkel kommer man lett over 40 km/t i nedoverbakke. Alt dette tenkte jeg på mens en annen del av hjernen forsøkte å huske resten av teksten til Gustav Lorentsen-låten. Og så slo det meg plutselig: Akkurat det som hadde bekymret meg før, var det jeg satte pris på nå: farten. Eller riktigere: mangelen på fart.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 ÅR

VINTERKAMPANJE

100 kr*

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 100 kr* 12 måneder. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr**

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr** uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?