TENKETID: Nå hadde jeg altså gått til innkjøp av en brukt scooter, eller riktigere: En lyseblå Vespa. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TENKETID: Nå hadde jeg altså gått til innkjøp av en brukt scooter, eller riktigere: En lyseblå Vespa. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Kanskje på tide å slå et slag for sneglekjøring?

Vi har hatt minutt for minutt-tv, slow food og gå-sakte-aksjoner. Det er få ting som gir en større frihetsfølelse enn å rulle av gårde i eget tempo.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Og jeg ligger forrest i køen ...». Den gamle slageren til Gustav Lorentzen, bedre kjent som den ene halvdelen av Knutsen og Ludviksen, surret rundt i hodet på meg mens jeg sneglet meg oppover småveier i Østfold. Gjennom åkerlandskap og skogholt, forbi blå, blinkende tjern, røde låver og hvitmalte våningshus, gjennom tettsteder og småbyer. Bak meg lå det – jeg kikket etter i speilet, en, to, tre, fire – kanskje fem eller seks biler. Den varme sommervinden kjælte med de nakne armene mine og i hodet begynte en ny runde av «Og jeg ligger forrest i køen …».

Å si at det var en barndoms- eller ungdomsdrøm som endelig var gått i oppfyllelse, ville være feil. Den gang jeg var i «riktig» alder, var jeg opptatt av helt andre ting. Men nå hadde jeg altså gått til innkjøp av en brukt scooter, eller riktigere: En lyseblå Vespa. Et lite stykke italiensk designhistorie. Siden jeg ikke har motorsykkellappen, måtte jeg nøye meg med en 50-kubikker. En «doning» som ikke går raskere enn vel 40 km i timen. Og, tro meg, det … er … sakte. Ja, det finnes elsykler som går dobbelt så fort, riktig nok ulovlig trimmede, men likevel. Selv på en vanlig sykkel kommer man lett over 40 km/t i nedoverbakke. Alt dette tenkte jeg på mens en annen del av hjernen forsøkte å huske resten av teksten til Gustav Lorentsen-låten. Og så slo det meg plutselig: Akkurat det som hadde bekymret meg før, var det jeg satte pris på nå: farten. Eller riktigere: mangelen på fart.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn