- Kantareller med godt smør. Klassisk og genialt

Her er Arne Brimis beste soppoppskrifter.

KANTARELLPANNE: 
Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en egen rett sammen med ristet brød, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk

Du trenger:

Ca. 1/2 kg kantareller pr. person

Noen sjalottløk

Rapsolje

Godt smør

Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Skjær løken i fine skiver
2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i panna, og la den ligge lenge sammen med sjalottløken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å koke istedenfor å steke 

3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi litt smør. Når det er smeltet, kan du røre i sopp-panna, og ta i salt og pepper til slutt. Vil du ha en kremet variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller rømme før servering.
KANTARELLPANNE: Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en egen rett sammen med ristet brød, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk Du trenger: Ca. 1/2 kg kantareller pr. person Noen sjalottløk Rapsolje Godt smør Salt og pepper Slik gjør du: 1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Skjær løken i fine skiver 2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i panna, og la den ligge lenge sammen med sjalottløken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å koke istedenfor å steke 3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi litt smør. Når det er smeltet, kan du røre i sopp-panna, og ta i salt og pepper til slutt. Vil du ha en kremet variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller rømme før servering. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): – Finner du et godt kantarellsted, ja, da har du funnet gull, sier Arne Brimi. Han bærer en kasse med gylne, ferske kantareller inn på kjøkkenet på Vianvang. Ei diger jernpanne står og varmer seg på komfyren. Først litt rapsolje oppi panna, og så fyller kokken på med en rikelig porsjon av de gylne fristelsene. Ivrig gir han noen gode råd om hvordan du skal steke kantarellene slik at de smaker best mulig.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer