Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Kantareller med godt smør. Klassisk og genialt

Her er Arne Brimis beste soppoppskrifter.

KANTARELLPANNE: 
Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en egen rett sammen med ristet brød, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk

Du trenger:

Ca. 1/2 kg kantareller pr. person

Noen sjalottløk

Rapsolje

Godt smør

Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Skjær løken i fine skiver
2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i panna, og la den ligge lenge sammen med sjalottløken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å koke istedenfor å steke 

3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi litt smør. Når det er smeltet, kan du røre i sopp-panna, og ta i salt og pepper til slutt. Vil du ha en kremet variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller rømme før servering.
KANTARELLPANNE: Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en egen rett sammen med ristet brød, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk Du trenger: Ca. 1/2 kg kantareller pr. person Noen sjalottløk Rapsolje Godt smør Salt og pepper Slik gjør du: 1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Skjær løken i fine skiver 2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i panna, og la den ligge lenge sammen med sjalottløken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å koke istedenfor å steke 3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi litt smør. Når det er smeltet, kan du røre i sopp-panna, og ta i salt og pepper til slutt. Vil du ha en kremet variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller rømme før servering. Vis mer

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): – Finner du et godt kantarellsted, ja, da har du funnet gull, sier Arne Brimi. Han bærer en kasse med gylne, ferske kantareller inn på kjøkkenet på Vianvang. Ei diger jernpanne står og varmer seg på komfyren. Først litt rapsolje oppi panna, og så fyller kokken på med en rikelig porsjon av de gylne fristelsene. Ivrig gir han noen gode råd om hvordan du skal steke kantarellene slik at de smaker best mulig.

Salt til slutt –La kantarellene ligge noen minutter før du rører rundt i panna. Først når de har satt seg skikkelig, legger du oppi en god klatt smør. Når smøret har smeltet, kan du røre. Og smake til med salt og pepper. Husk: Salt aldri soppen først, alltid til slutt. Da unngår du at den begynner å koke, sier Brimi.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr for et halvt år. 1 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?