KANTARELLPANNE: 
Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en egen rett sammen med ristet brød, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk

Du trenger:

Ca. 1/2 kg kantareller pr. person

Noen sjalottløk

Rapsolje

Godt smør

Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Skjær løken i fine skiver
2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i panna, og la den ligge lenge sammen med sjalottløken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å koke istedenfor å steke 

3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi litt smør. Når det er smeltet, kan du røre i sopp-panna, og ta i salt og pepper til slutt. Vil du ha en kremet variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller rømme før servering.
KANTARELLPANNE: Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en egen rett sammen med ristet brød, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk Du trenger: Ca. 1/2 kg kantareller pr. person Noen sjalottløk Rapsolje Godt smør Salt og pepper Slik gjør du: 1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Skjær løken i fine skiver 2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i panna, og la den ligge lenge sammen med sjalottløken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å koke istedenfor å steke 3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi litt smør. Når det er smeltet, kan du røre i sopp-panna, og ta i salt og pepper til slutt. Vil du ha en kremet variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller rømme før servering.Vis mer

- Kantareller med godt smør. Klassisk og genialt

Her er Arne Brimis beste soppoppskrifter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): – Finner du et godt kantarellsted, ja, da har du funnet gull, sier Arne Brimi. Han bærer en kasse med gylne, ferske kantareller inn på kjøkkenet på Vianvang. Ei diger jernpanne står og varmer seg på komfyren. Først litt rapsolje oppi panna, og så fyller kokken på med en rikelig porsjon av de gylne fristelsene. Ivrig gir han noen gode råd om hvordan du skal steke kantarellene slik at de smaker best mulig.

Salt til slutt –La kantarellene ligge noen minutter før du rører rundt i panna. Først når de har satt seg skikkelig, legger du oppi en god klatt smør. Når smøret har smeltet, kan du røre. Og smake til med salt og pepper. Husk: Salt aldri soppen først, alltid til slutt. Da unngår du at den begynner å koke, sier Brimi.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn