- Kantareller med godt smør. Klassisk og genialt

Her er Arne Brimis beste soppoppskrifter.

KANTARELLPANNE: 
Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en egen rett sammen med ristet brød, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk

Du trenger:

Ca. 1/2 kg kantareller pr. person

Noen sjalottløk

Rapsolje

Godt smør

Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Skjær løken i fine skiver
2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i panna, og la den ligge lenge sammen med sjalottløken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å koke istedenfor å steke 

3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi litt smør. Når det er smeltet, kan du røre i sopp-panna, og ta i salt og pepper til slutt. Vil du ha en kremet variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller rømme før servering.
KANTARELLPANNE: Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en egen rett sammen med ristet brød, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk Du trenger: Ca. 1/2 kg kantareller pr. person Noen sjalottløk Rapsolje Godt smør Salt og pepper Slik gjør du: 1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Skjær løken i fine skiver 2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i panna, og la den ligge lenge sammen med sjalottløken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å koke istedenfor å steke 3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi litt smør. Når det er smeltet, kan du røre i sopp-panna, og ta i salt og pepper til slutt. Vil du ha en kremet variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller rømme før servering. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): – Finner du et godt kantarellsted, ja, da har du funnet gull, sier Arne Brimi. Han bærer en kasse med gylne, ferske kantareller inn på kjøkkenet på Vianvang. Ei diger jernpanne står og varmer seg på komfyren. Først litt rapsolje oppi panna, og så fyller kokken på med en rikelig porsjon av de gylne fristelsene. Ivrig gir han noen gode råd om hvordan du skal steke kantarellene slik at de smaker best mulig.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer