Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Karnevalets klimaks

Vill folkefest på karnevalets siste dag i Rio de Janeiro.

Karnevalets klimaks

GJENSKAPELSE:</B> Denne installasjonen laget av dansere fra sambaskolen Portela er ment å vise gjenoppbygging av naturen, gjenskapelse av liv og drømmer som blir oppfylt. Konkurransen mellom sambaskolene, som er delt inn i divisjoner, er hard. Dansere i 2. divisjon prøver å imponere dommere med storslåtte flåter i paraden, for å rykke opp til den lukrative 1. divisjon.
FEM DAGER MED FEST:</B> Også dette en danser fra sambaskolen Portela. Brasil. I karnevalet har deltakerne kostymer som kretser rundt et spesielt tema som hver sambaskole har valgt. Skolene paraderer foran et dommerpanel inne på stadionen Sambodromen.
ARBEIDERPARADEN:</B> En danser fra skolen Vila Isabel danser i opptoget \'Trabalhadores do Brasil\' (Brasilianske arbeidere). Karnevalet i Brasil feires 40 dager før påske. Feiringen av Carnaval er noe forskjellig fra feiringen i Europa, og det finnes også regionale forskjeller i måten det feires på. Til tross for sitt katolske opphav, er ikke karnevalet i Brasil noen utpreget religiøs feiring, ifølge norske <a href=http://no.wikipedia.org/wiki/Karneval>Wikipedia.</A>
KJENT SKUESPILLER:</B> Den brasilianske skuespilleren Beth Lago danser sammen med sambaskolen Grande Rio.
STOR OPPFINNSOMHET:</B> Deltakere fra Vila Isabel. Sent på 1800-tallet startet man med opptog i Rio de Janeiro. Disse opptogene ble kalt cordões og besto av folk som spilte musikk og danset i gatene. Disse cordõene anses å være forløpere for de moderne sambaskolene.
BALLETS DRONNING:</B> Bildet viser Juliana Paes som er dronningen av sambaskolen Unidos de Varadouro. De var blant hovedattraksjonene på Sambadrome i Rio i går, men måtte trekke tilbake et av innslagene som skulle representere folkemordet på jødene under 2. verdenskrig. Se også bildeserien <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/02/03/525784.html>Danset til sola sto opp</a>.
KARNEVAL I RIO: Hvert år arrangeres det enorme karnevalet i Rio i Brasil som en inngang til fasten. Folkefesten markerte opprinnelig <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/Brazilian_Carnival>inngangen</a> til en magrere tid, uten kjøtt og utskeielser. Og fortsatt fastet noen katolikker. Ordet karneval kommer antakelig av latin \'kjøtt\' og \'ta bort\',. </a>Karnevalet går over fem dager, og Brasil settes på hodet. Bildet viser utkledde dansere fra skolen Beija-Flor. De siste, store paradene <a href=http://afp.google.com/article/ALeqM5hkUdD1kDtXfTzMV6myzICAAoDXyw>ble avsluttet</A> i morgentimene i dag. I morgen, askeonsdag, skal folk tilbake på jobb igjen. <a href=http://www.rio-carnival.net/>Les mer på nettsidene til karnevalet.</a>
DANSER I <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/Sambadrome>SAMBADROMEN:</a> Medlemmer fra sambaskolen Mocidade Independiente danset i paraden i Rio de Janeiros Sambadrome. 70 000 mennesker var møtt opp i Sambodromen for å få med seg siste natt med gjengen. Karneval står religionshistorisk i forbindelse med de romerske saturnalier og senere tiders fastelavnsfest. Rundt 300 paradegrupper kommer til å opptre fram til 5. februar, ifølge borgermesteren i byen.
BLANT VERDENS MEST KJENTE: Karnevalet i Rio er verdenskjent, sammen med karnevalet i Venezia og på Trinidad. Bildet viser en danser fra Vila Isabel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media