- Kaster bort penger på CO2-reduksjon

Bjørn Lomborg svarer Al Gore i klimedebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STATISTIKKFORSKER Bjørn Lomborg fra Copenhagen Business School er aktuell med boken Cool It. 

Her tar Lomborg for seg klimapanikk, vedtatte klimasannheter og uøkonomiske løsninger. Sannhetene og panikken som Lomborg beskriver stammer i stor grad fra Al Gore, som har hatt den sterkeste stemmen i klimadebatten det siste året.

De uøkonomiske løsningene oppstår i kjølvannet av den opphetete og emosjonelle klimadebatten når politikere skal bestemme hvordan vi skal redde kloden vår, mener Lomborg.

- Hvis vi oppfyller Kyoto-avtalen, koster det oss 180 milliarder dollar i året og i år 2100 vil vi ha slakket ned oppvarmingsprosessen med sju dager i forhold til hvis vi ikke hadde fulgt avtalen. Er det fornuftig? sier Lomborg til Dagbladet.no.

Sånn høres Lomborg ut når han etterlyser en mer åpen debatt om klimaløsninger. Han mener at det i dag nesten er tabu å stille kritiske spørsmål om klimaforskning og politiske løsninger, og forskeren har måttet tåle både kakekasting og angrep av den mer verbale typen.

- Vi har panikk og velger dårlige løsninger. Vi må holde hodet kaldt og bli mer rasjonelle i klimaproblematikken, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer