Katie med lua

Katie Melua (23) vil ikke bare være trist. Hun liker trist med humor også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- DET ER NOE RART MED NORGE. Jeg er veldig tiltrukket av landet deres, sier Katie Melua.

Den mørke krølltoppen med den behagelige, varme stemmen som har gjort henne husvarm i mange millioner hjem, er i Drammen. Det er en strålende seinsommerdag, og sola har slått seg ned over Bragernes Torg som bugner av folk. Nede på elva er det fullt av fargerike dragebåter, og utenfor McDonald’s har to smågutter rigget seg til med hvert sitt trommesett som de denger iherdig løs på. På neste hjørne, en fløytespillende indianer.

– Jeg tror det er noe med naturen. Noe med solnedgangene. Noe med himmelen. Dere har de mest fantastiske himlene. I England blir himmelen rød og rosa om kvelden, men her er den bare blå. Kaldt blå. Det blåeste blå jeg har sett noen gang. Det tar pusten fra meg. Og de krystallklare sjøene, sier hun med stjerner i sine egne, krystallklare øyne.

KATIE ELSKER NORGE. Og Norge elsker Katie. Den jazz- og bluesinspirerte singer-songwritersken som har solgt 7,5 millioner album på verdensbasis og mottatt drøssevis av musikkpriser internasjonalt, har også toppet salgsstatistikken her i Norge de to siste åra. Den første plata, «Call off the Search» (2003) har solgt i 145 000 eksemplarer, mens oppfølgeren «Piece by Piece» har nådd ubeskjedne 175 000. Og det er ingen grunn til å tro at ikke den tredje, «Pictures», også vil gå rett hjem. Ifølge Katie selv er det ingen radikale endringer på albumet som slippes til uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer