Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Katter er psykopater

Jeg er ei kattedame. Nei, jeg var ei kattedame. Nå ser jeg katter i et nytt og ubehagelig lys, skriver Anne Gunn Halvorsen.

ROVDYR: - Katter er psykopater, de mangler empati og ser på mennesker som tilbakestående nyttedyr, mener Anne Gunn Halvorsen. Foto: Scanpix
ROVDYR: - Katter er psykopater, de mangler empati og ser på mennesker som tilbakestående nyttedyr, mener Anne Gunn Halvorsen. Foto: Scanpix Vis mer

Jeg skriver dette fra skogen mens jeg ligger i en underlig positur og ikke tør røre meg. Jeg har akkurat kommet inn i hytta etter en joggetur, men det er ikke derfor jeg har høy puls. Turen ble mislykket, først ble den amputert av en gigantisk hare som bykset fram på stien. Den rakk meg til midjen (føltes det som), hadde lår som en kenguru og stirret på meg med øyne som tinntallerkener. Så lot den meg gå, og bykset videre inn i skogen, som om den var hans. Det var en guffen, ny fyr.

En svartelistet sørhare, innvandret fra Sør-Europa, og nettopp på framsiden av Dagens Næringsliv, kjent for å være rask og kunne veie opp mot ti kilo. Rett etter løp jeg nesten rett på en elg med barn. Du skjønte det kanskje allerede der. Jeg skrev at elgen hadde barn, ikke kalv. Det avslører noe vesentlig, jeg kan ikke elg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre om jeg møter en elg. Det eneste jeg vet om elg, har jeg lært av podkasten «Kvinne funnet død ved badested», som handler om en mann som siktes for å ha drept kona på bestialsk vis.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?