Kelnernes skrekkhistorier fra norske julebord

Matkrig, oralsex, tafsing, og nedspydde bord. Noen er på jobb mens du driter deg ut på julebord.

Lørdag kveld, midt i julebordsesongen. På et av Oslos mer tradisjonelle spiserier er det hvite duker, pinnekjøtt og lutefisk på alle kanter. ­Lokalet er fylt til randen av skålende og skrålende mennesker med rødsprengte fjes, rødvinstenner, glassaktige øyne og tomme akevittglass.

Mellom bordene glir servitører med hvite skjorter og svarte forklær. De har hendene fulle av mer mat og drikke, og hodene fulle av dessert­bestillinger, vinanbefalinger, og tanker om deg og de fråtsende kollegaene dine.

I over to måneder hvert år jobber servitører på restauranter som dette ­utelukkende med å servere julebord. De er de edrue observatørene som legger til rette for at du blir mett. Og full. De er den norske julebordtradisjonens ­tids­vitner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn