Kelnernes skrekkhistorier fra norske julebord

Matkrig, oralsex, tafsing, og nedspydde bord. Noen er på jobb mens du driter deg ut på julebord.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Lørdag kveld, midt i julebordsesongen. På et av Oslos mer tradisjonelle spiserier er det hvite duker, pinnekjøtt og lutefisk på alle kanter. ­Lokalet er fylt til randen av skålende og skrålende mennesker med rødsprengte fjes, rødvinstenner, glassaktige øyne og tomme akevittglass.

Mellom bordene glir servitører med hvite skjorter og svarte forklær. De har hendene fulle av mer mat og drikke, og hodene fulle av dessert­bestillinger, vinanbefalinger, og tanker om deg og de fråtsende kollegaene dine.

I over to måneder hvert år jobber servitører på restauranter som dette ­utelukkende med å servere julebord. De er de edrue observatørene som legger til rette for at du blir mett. Og full. De er den norske julebordtradisjonens ­tids­vitner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn