Mysestrukket: Arne Brimi lagde retter av sommerkål og kinakål i fjor. 

Dette er mysetrukket kinakål og laks i terninger. 

Foto: Mette Møller
Mysestrukket: Arne Brimi lagde retter av sommerkål og kinakål i fjor. Dette er mysetrukket kinakål og laks i terninger. Foto: Mette MøllerVis mer

Kinakålen kom til Norge på midten av 70-tallet. Nå er den på vei inn i varmen igjen

- Kinakålen ønsker bare å være alles venn, sier kjøkkensjef Bent Stiansen om den misforståtte kålen.

- Folk som bitcher kinakål er snobbete!

Kjøkkensjef Bent Stiansen legger ikke fingrene imellom.

- Disse folkene har skapt en fiende, men kinakålen fortjener det ikke, fortsetter kokken med stjerne i Michelin-guiden på tjuende året.

- Kinakålen ønsker bare å være alles venn.

Det var på midten av 1970-tallet at den kom til landet, kinakålen, tiåret da Norge sto oppreist igjen etter lange, traurige etterkrigsår, og en ny generasjon vokste fram.

Kjøkkensjef Bent Stiansen. Foto: Anita Arntzen Vis mer

Ungdom løsrev seg fra foreldrenes grep, kvinner fra mannens, og det store utland rykket stadig nærmere via fjernsynsapparatene. Rett inn i stua fikk vi verdens konflikter, mens vi godtet oss med gryteretter fra pose, pariserloff og, ja, kinakålsalat med tomat, agurk, ananas og mais fra boks – og rikelig med Thousand Island.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn