Mysestrukket: Arne Brimi lagde retter av sommerkål og kinakål i fjor. 

Dette er mysetrukket kinakål og laks i terninger. 

Foto: Mette Møller
Mysestrukket: Arne Brimi lagde retter av sommerkål og kinakål i fjor. Dette er mysetrukket kinakål og laks i terninger. Foto: Mette MøllerVis mer

Kinakålen kom til Norge på midten av 70-tallet. Nå er den på vei inn i varmen igjen

- Kinakålen ønsker bare å være alles venn, sier kjøkkensjef Bent Stiansen om den misforståtte kålen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Folk som bitcher kinakål er snobbete!

Kjøkkensjef Bent Stiansen legger ikke fingrene imellom.

- Disse folkene har skapt en fiende, men kinakålen fortjener det ikke, fortsetter kokken med stjerne i Michelin-guiden på tjuende året.

- Kinakålen ønsker bare å være alles venn.

Det var på midten av 1970-tallet at den kom til landet, kinakålen, tiåret da Norge sto oppreist igjen etter lange, traurige etterkrigsår, og en ny generasjon vokste fram.

Ungdom løsrev seg fra foreldrenes grep, kvinner fra mannens, og det store utland rykket stadig nærmere via fjernsynsapparatene. Rett inn i stua fikk vi verdens konflikter, mens vi godtet oss med gryteretter fra pose, pariserloff og, ja, kinakålsalat med tomat, agurk, ananas og mais fra boks – og rikelig med Thousand Island.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn