Spennende: Våren er en spennende tid, både for løken og for ungene. - Fersk gressløk smaker bare så grenseløst godt! Både for barn og vikinger, skriver Sara Bäckmo. Foto: Maria Fors Östberg
Spennende: Våren er en spennende tid, både for løken og for ungene. - Fersk gressløk smaker bare så grenseløst godt! Både for barn og vikinger, skriver Sara Bäckmo. Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

- Kinesisk gressløk ser ut som ugress, 
smaker som hvitløk, og er som poteten. Slik dyrker du den

- Bruk dem på skiva eller i salater ­eller hvor du ønsker. Smaker kjempegodt og ser lekkert ut!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Øl, øl og laukar!» brølte visstnok vikin­gene når de løp i land på frammede strender klare for plyndring. Ungene mine lukter litt som vikin­ger på tokt hver vår. Ikke av øl, heldigvis, men løk.

De gumler gressløk når de raider kjøkkenhagen i april. Det kan ha med utvalget å gjøre – gressløken er noe av det første som titter fram i bed og plantekasser på våren – men aller mest skyldes det nok smaken.

Fersk gressløk smaker bare så grenseløst godt! Både for barn og vikinger.

Jeg liker løk som er stauder og kommer igjen år etter år, nettopp fordi de blir spiseklare så tidlig. Gressløk er en kjent staude-­løk som nok finnes i mange norske kjøkkenhager og pallekarmer, men har du prøvd den kinesiske varianten?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn