Kirsebærgrillet indrefilet

Dagens mattips.

4 porsjoner

800 g indrefilet av storfe

1 dl kirsebærlikør

1 ts grovmalt pepper

1 bunt frisk grønn asparges

1 stk. nett stjerneløk

2 ss smør

• Slik gjør du:

1. Lag marinade av kirsebærlikør, olje og pepper. Legg indrefileten i en stor plastpose og hell dette over. La den ligge i marinaden natten over, eller lenger.

2. Ta fileten ut av marinaden, pensle den med olje og grill den ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte.

3. Reduser grillvarmen og stek den videre ca. 35-45 minutter. Bruk steketermometer i midten av fileten. Fileten er ferdig når det viser 60-65° C (hvis du ønsker den medium stekt). La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp.

4. Vask og skrell grønnsakene og pakk dem med en smørklatt i aluminiumsfolie i passe porsjonspakker. Grill dem sammen med fileten i ca. 8-10 minutter.