TRØNDER LOVE: På selveste Valentinerdagen fikk Dagbladets Hilde Schjerve ja fra sin kjære Vidar. Foto: Henning Lillegård
TRØNDER LOVE: På selveste Valentinerdagen fikk Dagbladets Hilde Schjerve ja fra sin kjære Vidar. Foto: Henning LillegårdVis mer

- Kjære Vidar, vil du gifte deg med meg?

I dag er den store kjærlighetsdagen. Her er historien om noen helt spesielle frierier.

DET ER IKKE UTEN NERVER Dagblad-journalist Hilde Schjerve (30) her frir til kjæresten Vidar - foran Magasinets en million lesere.

Selv aner han ingenting. Egentlig er det på skuddårsdagen, 29. februar jenter har «lov» til å fri, men Hilde orket ikke å vente. Derfor ble det Valentin-dagen.

- Etter at jeg bestemte meg, har jeg knapt sovet om natta. Dette er den viktigste beslutningen jeg har tatt i mitt liv, så det har vært helt uutholdelig å holde det hemmelig for Vidar i ei hel uke, sier Hilde.

Hun er ikke så opptatt av at det tradisjonelt er mannen som frir.

- Verken Vidar eller jeg er så opptatt av gammeldagse regler. Vi har snakket litt om å gifte oss, så jeg tenkte: skitt au! Det er like greit å spørre selv, sier Hilde.

BRYLLUP HAR VÆRT SAMTALEEMNE for Vidar og Hilde før, men det ble med praten.

- Man kan si mye fint om Vidar, men han er nok ikke så veldig romantisk. Jeg vil heller kalle ham en jordnær, trivelig trønder. Da vi var på USA-ferie i fjor høst, tullet vi med at vi burde hatt et Elvis-bryllup i Las Vegas, men tror du han fridde? Å nei, da. Så nå tar jeg saken i egne hender, sier Hilde.

Og hva hvis han sier nei? Eller får helt hetta? Hilde rister på hodet.

- Nei, jeg tror jeg kjenner Vidar godt nok til å vite at han vil ta dette sporty. For han kan vel ikke få noen bedre bekreftelse på hvor mye han betyr for meg?

HILDE OG VIDAR MØTTE HVERANDRE for første gang i 1997 på et treningssenter i deres felles fødeby Trondheim.

- Det var lett å vite om Vidar var kommet på treninga, for han har sånn en rungende latter som rakk helt til inngangen i etasjen over, smiler Hilde.

De første åra var Vidar og Hilde likevel bare gode venner. Hun jobbet som journalist i Drøbak, mens han var dataingeniør med base i Trondheim. Etter hvert som månedene gikk, ble mailkontakten stadig hyppigere. Nyttårsaften år 2000 ble den store prøven. Hilde og Vidar hadde datet hverandre et par måneder. Nå skulle de møtes på fest hos felles venner. Klokka to minutter over tolv tok Vidar sin kjære i armene, mens rakettene suste over hodene deres.

- «Hilde, vil du bli kjæresten min nå?» spurte han. Der og da følte jeg meg som verdens heldigste jente.

SIDEN HAR PARET HOLDT SAMMEN, de siste tre åra som samboere i en felles leilighet i Oslo.

- Det er alle de små tingene jeg setter pris på ved forholdet vårt. Hver dag er full stas bare Vidar og jeg er sammen. Jeg kan ikke se for meg noen annen jeg heller vil dele livet mitt med, sier Hilde. Det er derfor hun nå har bestemt seg for å spørre kjæresten om han vil være sammen med henne i både gode og onde dager.

- Det er klart jeg er nervøs nå. Når man frir til noen, er det jo alltid to mulige svar. Men jeg elsker ham så mye at det er verdt et forsøk, sier Hilde.

<B>Dette er et frieri: </B> - Vidar er smart, sprudlende og levende, men også alvorlig lyttende når det trengs. Han er alt i en pakke, og jeg elsker ham, sier Hilde Schjerve, journalist i Dagbladet. I dag frir hun til kjæresten gjennom denne reportasjen i Magasinet.