Kjærlighet er ikke å gi og ta, kjærlighet er å gi og ta imot

Den største gaven i livet.

TA MINDRE - GI MER: Desember står for døra. Da kan du trene deg på å ta imot, og oppdage gleden ved å gi. Illustrasjon: Lisa Aisato.
TA MINDRE - GI MER: Desember står for døra. Da kan du trene deg på å ta imot, og oppdage gleden ved å gi. Illustrasjon: Lisa Aisato. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

MAGASINET (Dagbladet): Vi hører det ofte, kjærlighet er å gi og ta. Det er blitt et munnhell, noe vi kanskje sier uten å tenke over det. Men kjærlighet har ingenting med å ta å gjøre.

Når vi tar, gjør vi det motsatte av å vise kjærlighet. Når vi tar, er vi langt borte fra kjærligheten. Når vi gir og tar imot, er vi nær den.

Kjærlighet er å ha fokus på den andre. Når vi tar, har vi fokus på oss selv, hva vi trenger og hva vi vil ha, uten å løfte blikket og se den andre. Å ta kan være alt fra å presse seg inn over andres fysiske og mentale grenser, til å ta det man får som en selvfølge og uten oppmerksomhet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer