Kjartan har undersøkt hva «folk flest» egentlig betyr

Alle snakker om dem. Men hvem er de?

FOLK FÆRREST: Kjartan Brügger Bjånesøy var overbevist om at han tilhørte folk flest, så gjorde undersøkte han hva det egentlig betyr. Tegning: Finn Graff
FOLK FÆRREST: Kjartan Brügger Bjånesøy var overbevist om at han tilhørte folk flest, så gjorde undersøkte han hva det egentlig betyr. Tegning: Finn Graff Vis mer
Publisert

- Folk flest, sier politikere fra både høyre og venstre, overbevist om at de snakker på vegne av en majoritet og en sunn fornuft.

Daglig henvises det til folk flest. Men hvem er de, og hvor mange er egentlig folk flest? Over halvparten?

Lenge var jeg overbevist om at jeg tilhørte folk flest. En innflytter fra distriktet til Oslo som liker fotball, spiser taco med barna hver fredag, sorterer søppel så godt jeg kan, unngår sokker i sandaler, stadig tenker å gå ned noen kilo, bruker for mye tid på mobilen, synes Odd Nordstoga er en stødig kar, gleder seg over våren, og har ellers en lei tendens til å synes at mye var bedre før.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer