Du leser nå Dagbladet Pluss

Kjellerkos

Høy kvalitet, sympatiske priser; ikke rart det er trangt om plassen hos Stiansen.

Populær: På nytt er det liv og røre i de uformelle og hyggelige kjellerlokalene i Statholdergården. Foto: Jo Straube.

 Foto RASMUSSEN/ESPEN Dagbladet
Populær: På nytt er det liv og røre i de uformelle og hyggelige kjellerlokalene i Statholdergården. Foto: Jo Straube. Foto RASMUSSEN/ESPEN DagbladetVis mer

- Oi, se her! sa Robinson, på vei ned de bratte trappene til kjellerlokalene i Statholdergården.

- Ja, dette er nytt, bemerket Fredag. For nå kommer man rett inn i en vinkjeller hvor godsakene ligger på utstilling. Etter et opphold grunnet Anette Stiansens tragiske bortgang i fjor, gjenåpnet restauranten i januar, i en oppgradert tapning. Nå har datteren Natascha inntatt rollen som hovmester på Statholderens Mat & Vinkjeller, mens far, sjefkokken Bent Stiansen, Norges første Bocuse d?Or-mester, fremdeles har overoppsynet med all maten - både under stukkaturen på gateplan og under de buede hvelvene fra 1600-tallet en trapp ned.

Et blikk på menyen viste at prisnivået også fremdeles ligger en god del under dét ovenpå, selv vinene - hele 500 i tallet - er 25 prosent rimeligere her.