Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kjemper mot sjiaopprøre i nord, al-Qaida i sør

- Jemen er i ferd med å bli episenteret for global terrorisme, sier forsker.

OPPRØRERNES BILDER: Dette bildet er tatt fra en video offentliggjort i går av sjiaopprørerne nord i Jemen. Kontoret til Abdel Malek al-Huthi, lederen av opprøret, påstår at fotografiet viser hans menn som har vunnet en stridsvogn fra regjeringshæren i Saada-provinsen. Footo: AFP/AL-HUTHI
OPPRØRERNES BILDER: Dette bildet er tatt fra en video offentliggjort i går av sjiaopprørerne nord i Jemen. Kontoret til Abdel Malek al-Huthi, lederen av opprøret, påstår at fotografiet viser hans menn som har vunnet en stridsvogn fra regjeringshæren i Saada-provinsen. Footo: AFP/AL-HUTHI Vis mer

||| JEMENS OLJEBEHOLDNING, riktignok aldri stor, minker, turistene besøker ikke landet lenger og i Aden-bukta kjemper piratene. Sør i landet bryter det stadig ut protester, flere er blitt drept. Tidligere i år ble utenlandske turister og hjelpearbeidere kidnappet og drept. Hæren har stengt aviser. Men det er i nord i Jemen det er aller verst. Her herjer det nå regelrett krig.

Det er den sjiamuslimske al-Huthi-familien som leder opprøret mot regjeringsstyrkene i områdene i nord, i Saada-provinsen. Målet er å gjenopprette det sjiamuslimske styret her som ble nedkjempet i 1962. Opprørerne sier de protesterer mot diskriminering og fattigdom.

- Det som skjer nå er uheldig for stabiliteten og sikkerheten i regionen, for den større regionale konflikten mellom radikale islamister og deres motstandere, skriver Fred Halliday i Open Democracy. Halliday er professor ved Barcelona Institute for International Studies. «DEN SJETTE KRIGEN» er blitt navnet på den nye offensiven president Ali Abdullah Saleh igangsatte for en måned siden for å bekjempe sjiaopprørerne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

6 MÅNEDER*

KUN I HELGA

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr 180 kroner for et halvt år. 0,33 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (55kr/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?