TØFT FOR KROPPEN: -  Det verste jeg kan gjøre for ryggen er å stå på ski. Å kjøre på hardt underlag, kombinert med min slagete kjørestil, gjør alt verre. Legene sier at det vil gjøre mer og mer vondt, helt til det ikke går lenger, sier Jansrud. Foto: EPA/KARL-JOSEF HILDENBRAND
TØFT FOR KROPPEN: - Det verste jeg kan gjøre for ryggen er å stå på ski. Å kjøre på hardt underlag, kombinert med min slagete kjørestil, gjør alt verre. Legene sier at det vil gjøre mer og mer vondt, helt til det ikke går lenger, sier Jansrud. Foto: EPA/KARL-JOSEF HILDENBRANDVis mer

Kjetil Jansrud om alvorspraten med pappa: - Jeg var enormt uinteressert

Alpinkarrieren kan gjøre ham invalid, men da faren mente han ikke kunne fortsette lenger, sa den norske alpinisten stopp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[teaser]Skal alt ende her?[/teaser]Hjemme hos mamma og pappa på Vinstra ligger Kjetil med en plaget rygg, det er som kniver vris om. Venstrebeinet får lammelser, han klarer knapt å stå oppreist. Han hadde vunnet alt som junio og seniortida startet lovende, det var snakk om en ny Aamodt, en ny Lund Svindal. En som kunne føre den norske alpinæraen videre. Men nå, 21 år gammel, ligger han bare på sofaen.

Ett år går, knapt uten framgang og pappa Jan setter seg ned på kanten av sofaen. «Dette går ikke lenger», sier han. Han har trent Kjetil siden han var 6 år, er det noen som kjenner gutten godt så er det ham. «Kanskje du skal tenke annerledes? Hva med å flytte til USA, ta en god utdannelse og stå på ski der?»

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn