Kjøkkenveien

Andreas Viestad spiste italiensk for en hel bil i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALLE JEG KJENTE som hadde spist på Era Ora i København, kunne fortelle det samme: Det var utrolig godt. Og det var utrolig dyrt. Men det er kanskje ikke annet å forvente av det som er beskrevet som «verdens beste italienske restaurant utenfor Italia». En restaurant der «dagens meny» er en 17-retters affære, og hvor 72 000 flasker ligger i vinkjelleren og venter på dem som lyst og råd til å gå på fornemfylla.

JEG HADDE GLEDET meg til dette besøket i mange år, helt siden kjøkkensjefen på Era Ora, Fabbio Mazzon, hadde imponert meg under et gjestespill i Oslo, der han hadde laget et lite utdrag fra menyen. Den særegne, enkle, luksuriøse og innovative maten gjorde voldsomt inntrykk. Når jeg tenker på de lykkelige timene for åtte år siden, kan jeg fortsatt kjenne smaken fra vannmelonsorbeten og hummerpastaen. Men av en eller annen grunn har jeg aldri klart å komme meg til selve restauranten. Enten har jeg bare flydd over København, eller så har det vært umulig å få bord. En gang klarte jeg riktignok å forsove meg til middagen, men akkurat det vil jeg helst ikke rippe opp i.

Opp gjennom åra har jeg likevel alltid anbefalt stedet til venner og kjente. Min mor kom tilbake med stjerner i øyene. En venninne kunne fortelle at «nå må jeg leve på nudler til neste studielån». Jeg fikk likevel det klare inntrykk av at hun syntes det var verdt det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer