Glimt slo Sarpsborg og gikk til semifinalen

Kjørte karusell med gamle lagkamerater

- Vi er utrolig bra på overgangsspill, mener Glimts nye lynving, Ole Jørgen Halvorsen.

VARP: Ole Jørgen Halvorsen kom til Glimt i sommer. Her kjører han karusell med moderklubben Sarpsborg på Aspmyra i kveld, og parkerer en liggende Jonas Lindberg. Sistnevnte kunne ha utlignet til 1-1, men satte et frispark i krysset og ut. Siden så Glimt seg aldri tilbake, og stoppet ikke før det stod 4-0. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
VARP: Ole Jørgen Halvorsen kom til Glimt i sommer. Her kjører han karusell med moderklubben Sarpsborg på Aspmyra i kveld, og parkerer en liggende Jonas Lindberg. Sistnevnte kunne ha utlignet til 1-1, men satte et frispark i krysset og ut. Siden så Glimt seg aldri tilbake, og stoppet ikke før det stod 4-0. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BODØ (Dagbladet): Glimt - Sarpsborg 4-0 (2-0).

Han var toneangivende på Aspmyra i kveld, høyrekanten Ole Jørgen Halvorsen.

Først regisserte han 1-0. Så herjet han med Sarpsborg-forsvaret hele resten av omgangen. I andre omgang var han over alt og bidro sterkt til at moderklubben aldri kom tilbake i kampen.

- Burde scoret

Halvorsen var også nær ved å gi Glimt 3-0 minutter etter pause, etter en vakker stikkball fra Patrick Berg. Men han blåste skuddet like over.

- Den burde jeg scora på. Men det er en bagatell på en kveld som denne, mente høyrekanten.

Til slutt punkterte Glimt kvartfinalen med to mål på tampen av kampen, ved talentfulle Patrick Berg (sønn av Ørjan Berg) og Joachim Osvold (sønn av Ketil Osvold).

- Spesielt møte

Etterpå sa Halvorsen til Dagbladet:

- Klart det er litt spesielt å møte gamleklubben. Jeg er jo et produkt av Sarpsborg 08, og spilte mine første A-lagskamper i klubben. Men jeg tenkte ikke så veldig mye over det i kveld. Jeg er Glimt-gutt nå. Og trives veldig godt - både med byen, klubben, kvaliteten i laget, og måten vi spiller fotball på. Det er mye spisskompetanse i Glimt.

Måten Glimt spiller fotball på, er velkjent. Ofte lavt, for så å kontre med full fart i lengderetninga - med presisjon, og som regel med to lynraske flankespillere.

Raskere enn Trond Olsen?

På svært kort tid har Ole Jørgen Halvorsen lagt beslag på høyrekanten, og gjort seg populær på Aspmyra.

Han trives godt i tospann med lynvingen på motsatt side, Trond Olsen.

- Hvem er raskest av dere to?

- Hehe. Trond kan nok se kvikkere ut enn meg. Men jeg tror at jeg holder farten hans, og vel så det. Vi har ennå ikke målt. Min force er iallfall at jeg holder en hel kamp i høyt tempo.

Forlot Sarpsborg

Ole Jørgen Halvorsen forlot Sarpsborg 08 i 2009. Siden har han vært i Sogndal, Fredrikstad og Odd. Han forlot sistnevnte klubb til fordel for Glimt på seinsommeren, grunnet for lite spilletid i Telemark.

- Det kan kanskje fortone seg litt merkelig nå: Du har suksess i Glimt, mens Odd har vært svake?

- Ja, kanskje. Jeg har jo scoret, hatt målgivende og spilt godt for Glimt. Men sånn er det i fotball, litt uforutsigbart. Jeg har fått stor grad av frihet av trener Aasmund Bjørkan, jeg får lov til å prøve på ting. Det har gjort meg bedre, mener Halvorsen.

- Nå er du i semifinalen med Glimt. Hvem ønsker du som motstander?

- Jeg håper at Glimt kommer først opp av hatten, for da får vi hjemmebane. Kanskje helst mot et av 1.divisjonslagene.

- Desserten vår

På grunn av den kritiske tabellsituasjonen i Tippeligaen, er Glimt-trener Aasmund Bjørkan klar på at cupen har andre-prioritet. Selv med finalen i sikte:

- Cupen er desserten vår. Den kan smake søtt, sier Bjørkan.

Men den kan aldri erstatte hovedretten, som er Tippeligaen. Jeg er enig med Trond Olsen: Vi spiller cupfinaler på løpende bånd denne høsten - i form av sekspoengskamper i serien Og avgjørende kamper i cupen..

- Men selvfølgelig vil jeg gjerne til cupfinalen. Det er 13 år siden sist Glimt spilte en cupfinale, og den tapte vi (1-3 etter ekstraomganger mot Rosenborg i 2003, red.). Vi drømmer om et nytt cupmesterskap, sier Bjørkan.

Som selv spilte høyrekant og lynving da Glimt vant sitt hittil siste cupgull - i 1993.

Russisk helt

Russiske Vadim Manzon ble Glimt-helten før pause. Han satte inn 1-0 etter drøyt fire minutter, og 2-0 rett før pause.

Begge mål ble satt inn med beina, av den 195 cm høye spissen som har scoret alle sine tre Glimt-mål mot nettopp Sarpsborg.

Han slapp til som innbytter i Tippeliga-oppgjøret i Sarpsborg for halvannen uke siden - og takket for tilliten med å banke inn 2-1 og sikre Glimt seieren like før slutt.

- I kveld burde jeg ha satt inn 3-0 med hodet, og derrmed sikret meg hat trick. Men keeper var litt for godt plassert. Det gjør ikke noe. Det viktigste var at Glimt vant med god margin og gikk til semifinalen, smilte den sympatiske russeren.

- Mål på headinger får heller komme etterhvert.

Fra Karlsruhe

Han kom fra 2. Bundesliga-klubben Karlsruhe til Glimt samtidig som Ole Jørgen Halvorsen kom fra Odd.

Manzon er på lån ut sesongen, men Glimt har opsjon på kjøp. Manzon selv sier:

- Jeg er ung, og ville ikke fått tilstrekkelig spilletid i Karlsruhe. Da Glimt kom på banen, var det en perfekt løsning for meg. Jeg utelukker ikke at jeg blir i Glimt, jeg trives veldig godt i Bodø. Men nå er det cupen, og overlevelse i serien, som gjelder. Det andre tar vi når sesongen er over, sa Vadim Manzon

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer